Nordisk for Masters

Elendig arrangement – gode prestasjoner
Arrangementet av Nordisk Mesterskap for Masters i Vanda utenfor Helsingfors var under enhver kritikk. Dårlig informasjon, ingen løypemerking dagen før, uleselige løypekart og vakter som sendte ryttere feil vei. Men de norske rytterne gjorde det likevel bra og samlet inn 19 medaljer hvorav syv gull, ni sølv og tre bronse.

Tekst: Ivar Westby

masters nordisk
Norske medaljevinnere på tempo (fv): Sissel Vien – gull, Thomas Brodersen – sølv, Tor-Arne Simonsen – bronse, Elisabeth Solberg – gull, Bente Westby – sølv, Hans-Jørgen Breder – bronse, Jarle Mæhlum – gull, Gunnar Iverslien – sølv

Den store overraskelsen
Den store overraskelsen kom i M60. Arne Raaen var som vanlig favoritt, og gikk også i brudd. I den nokså flate løypa ble han imidlertid kjørt inn og det ble spurt. Da slo Ivar Tveiten til gjennom de to siste svingene og holdt unna opp den siste korte bakken.

sissel vien
Sissel Vien passerte konkurrentene i den siste bakken og spurtet inn til sitt andre gull

Løypene var slik at det ble spurtoppgjør jevnt over, og Per Christian Eidevik i M35, Elisabeth Solberg i K30 og Sissel Vien i K50 hadde krutt nok i beina til gull. Det ble sølv til Fred Voldseth i M40, Christin Becker i K50, Jon Ragnfred Hansen M55, Arne Raaen M60, Tor-Arne Simonsen M65, Fredrik Lamo M70 og Ivar Westby M75. Gunnar Iverslien tok en ny medalje med bronse i M65.

masters tempo
Mastersyklstene har utstyret og stilen på plass. Hans-Jørgen Breder.
masters tempo1
Norges andre dobbeltvinner, Elisabeth Solberg

 

Kommentarer

kommentarer