Mark Cavendish i gul trøye.

Det ble en dramatisk og spennende avslutning på første etappe av årets Tour de France.

Denne 188 km lange etappen fra Mont-Saint-Michel til Utah Beach Sainte-Marie-Du-Mont ble som ventet en kamp rundt de sterkeste spurterne i feltet. Mange var spent på om Mark Cavendish kunne ta sin første gule trøye under TDF. Å Mark innfridde så til de grader, kom som en kanonkule de siste 100 meterne og vant med en par sykkellengder. Nummer 2 ble M. Kittel, nr. 3 Sagan og nr. 4 Greipel. Alle forhåndsfavoritter inn blant de fire beste, Vår favoritt Kristoff ble sliten på slutten og kom inn på en 8 plass.

Edvald gjorde en meget god jobb som opptrekker for Mark C. men måtte i bakken etter en stygg velt av Katusha rytteren foran. Håper ikke dette får noen innvirkning for dagens etappe som Edvald faktisk er en av de store forhåndsfavorittene til. Kommer litt an på Mark C. som tross alt mener at Edvald bør respektere den gule ledertrøya. Situasjonen kan nemlig bli at sitter Mark C. med helt til slutt, så må nok Edvald også i dag gjøre jobben som opptrekker til Mark C. Selv om det er en beintøff avslutning på dagens etappe på 183 km, som går fra: Saint-Lô / Cherbourg-en-Cotentin

Den av de Norske som overrasket mest var uten tvil Sondre Holst Enger som satt med helt til slutt, men ble beklageligvis innestengt og derfor hindret fra en topp plassering.  Sondre vil garantert få flere muligheter i årets TDF.

 

Kommentarer

kommentarer