OL terrengsykling kvinner, Gunn Rita nr. 10.

Svensk gull er «litt norsk»!

Er det ikke typisk, når en svensk utøver vinner, så er det litt norsk, men når vi vinner så er det ikke snakk om å dele med noen. Dette er en jente vi skal få se mye til i årene som kommer, håper hun fortsetter med terrengsykling.

Må vel bare innse at alderen har innhentet Gunn Rita Dahle Flesjå. Å det skulle bare mangle for her snakker vi om en av de tøffeste idrettsgrener i hele OL. Terrengsykling rundbane er en av de mest intense og eksplosive idretter du kan være med på, du har overhodet ingen form for hvile, du må være på «hugget» hele tiden. Dette er tydeligvis ingen idrett for «eldre» damer. Det fikk vi et kraftig bevis på under gårdagens øvelse i OL her 22 år gamle Jenny Rissveds var fullstendig overlegen og dominerende gjennom hele rittet. Sverige var ikke en gang kvalifisert til å stille med deltagere under årets OL konkurranse, Jenny måtte reise rundt på ulike arrangement for å samle poeng nok til å kunne delta, noe som viste seg å være et lykketreff for Sverige (som fikk sitt andre gull i dette OL). Polske Maya Wlosczcowska kom på andre plass 37 sekunder etter Jenny. På bronseplass kom Catharine Pendrel fra Canada.

Jenny Rissveds

Gunn Rita kan se tilbake på en fantastisk karriere, «ingen over ingen ved siden av» kan vise til maken. Det er nå på tide at Gunn Rita gir seg på toppnivå, hun er den ubetinget beste resursperson vi har her til lands, for å kunne utvikle sporten videre med unge fremadstormende utøvere. Få Gunn Rita inn i forbunds miljøet slik at vi kan utnytte hennes kvaliteter. Det er et faktum at hun ikke har noe i et OL om 4 år å gjøre, som utøver, heller da som leder for nye og yngre utøvere. Det er de vi må satse på, vi har 4 år til å få frem talentene, og de finnes det mange av.

Tiden er nok inne for å tenke nytt, faktum er at vi har hatt et av de dårligste OL gjennom tidene, både Danmark og Sverige er langt foran oss, og vi bør nok se og lære litt av begge våre naboer for så og gjøre det bedre om 4 år. For ærlig talt det er på tide at vi fordeler resursene likt mellom vinter og sommer idrettene, som det har vært så langt så er det vinteridrettene som har fått mest fokus. Og internasjonalt så er jo dette mini idretter.

Kommentarer

kommentarer