Klart for et nytt «sykkel eventyr» i Nord!

Årets Arctic Race, det mest spennende siden starten for 5 år siden. (oppdatert)

Det var en stolt stab med Thor Hushovd i spissen som lanserte årets Arctic Race of Norway 2017. På bilde ser vi: Rittambassadør Thor Hushovd, fjorårsvinner Gianni Moscon og daglig leder Knut-Eirik Dybdal. arctic-hushovd-moscon-dybdal 

arctic-loypekart

Med start på Engenes i Andørja er vi tilbake fra starten på dette sykkel eventyret i Nord, for 5 år tilbake. Med en liten tur innom Narvik i Norland (etappe 1) så er det Troms fylke som dette året vil være beæret som hoved arrangør av dette populære, profesjonelle sykkelrittet i Nord, Norges desidert største sykkel arrangement.  Det er lagt opp til noen meget flotte og spektakulære etapper. Årets definitive «kongetappe» blir den 185.5 km lange etappen fra Lyngseidet (Lyngenalpene) gjennom fantastisk natur, langs Storfjorden forbi Furuflaten til Oteren, videre ned til Nordkjosbotn. Derfra langs Balsfjorden til Storsteinnes. Da begynner det en del tøffe stigninger opp til Bjørkheim. De sykler da langs idylliske Malangen videre til Straumsfjorden. Gjennom RYA tunellen og de er da inne på Kvaløya. Igjen langs Balsfjorden før etappen avsluttes i Finnvikdalen på Kvaløya i Tromsø kommune. På denne etappen vil vi oppleve Nord Norsk natur på sitt aller ypperste, fra stupbratte fjell til fantastiske fjorder.

Men gå heller ikke glipp av etappe nr. 2, den 177,5 km lange etappen fra Sjøvegan til Bardufoss. Med målgang på Bardufoss flyplass.  Denne etappen bli avsluttet med inne på rullebanen etter flere innlagte runder. Dette er etappen for de med sterke spurt egenskaper.

Men for de som opplevde Arctic Race 2014 med avslutnings etappen i Tromsø by, så vil denne, den 4 og siste etappen være «krona på verket». 160,6 km her starten er i Tromsø sentrum og går da videre over «Tromsø øya» til Kvaløya. Rundt den søndre delen av Kvaløya langs Straumsfjorden og Malangen, med avslutning tre runder i Tromsø sentrum. Undertegnede sa det i 2014 og sier det igjen, dette var den flotteste og definitivt den best arrangerte etappen i Arctic Race så langt. Dette må rett og slett bare oppleves. Til de som både har «og ikke har» mulighet, kryss allerede nå av nevnte datoer på kalenderen. For dette kommer til og bli årets store sykkel begivenhet. Da har jeg også kalkulert med VM i Bergen i midten av september.

Tror faktisk at både Edvald Boason Hagen og Alexander Krisstoff vil ha gode muligheter til å bli sammenlagt vinner under årets arrangement.

Etappene for Arctic Race of Norway 2017:

–     Torsdag 10. august — Etappe 1: Engenes (Andørja) – Narvik (156.5 km)

ARN17_ET01_map_v2

–     Fredag 11. august — Etappe 2: Sjøvegan – Bardufoss (177.5 km)

ARN17_ET02_map_v2

–     Lørdag, 12. august — Etappe 3: Lyngseidet – Finnvikdalen (Kvaløya) (185.5 km)

ARN17_ET03_map

–      Søndag, 13. august — Etappe 4: Tromsø – Tromsø (160.5 km)

ARN17_ET04_map_v4

Kommentarer

kommentarer