Edvald mistet den gule trøya

Skikkelig tøft på den  196 km lange etappen fra Hamar til Lillehammer. 

Mye «krutt» ble brukt på utforkjøring inn til Lillehammer etter den siste stigningen. Han fikk her en luke og tenkte at «nå går jeg» i etterkant var dette en litt dum avgjørelse, han fikk det tungt på slutten. I tillegg fikk han problemer med setet som rett og slett knakk (lar være og nevne leverandøren). Dett i tillegg til at han ble stiv, gjorde at avgjørelsen for fjorårsvinner Pieter Weening ble forholds vis komfortabel. Edvald kom inn på en 12 plass og ligger nå hele 12 sekunder bak, på en fjerde plass etter de 3 første etappene.

Siste etappe i «VM løypa» i Oslo kommer til å bli avgjørende. Ikke akkurat VM løypa, de sykler opp Vallhallveien 4 ganger opp til Ekeberg, og da ned Kongsveien. En tøff etappe som vi tror passer Edvald meget godt, men han er avhengig av å «sanke» en del bonus sekunder på de siste to etappene for å kunne gå av med seieren, tror det skal bli meget vanskelig. Eller fortsetter Andreas Jensen og August Vangstad og imponere, henholdsvis 8 og 4 plass.

Pos. Rider Team Time
1 WEENING Pieter Roompot – Nederlandse Loterij 4:37:13
2 ARMÉE Sander Lotto Soudal 0:01
3 GERRANS Simon ORICA-Scott 0:03
4 VANGSTAD Andreas Team Sparebanken Sør 0:06
5 KAMP Alexander Team Veloconcept ,,
6 SCHULTZ Nick Caja Rural – Seguros RGA 0:08
7 GALLOPIN Tony Lotto Soudal ,,
8 JENSEN August Team Coop ,,
9 BEVIN Patrick Cannondale-Drapac Pro Cycling Team ,,
10 WARBASSE Larry Aqua Blue Sport ,,

Den fjerde etappen går i morgen fra Lillestrøm til Sarpsborg, på 192 km. http://www.bikemaster.no/emb_kart_v7.asp?rid=108

Kommentarer

kommentarer