Den komplette sykkelrytter

Denne 17 etappen ble like spennende som vi trodde på forhånd, Chris Froome klatret som ei Geit og hold avstanden til utfordrerne.

Tour de France 2017 – 19/07/2017 – Etape 17 – La Mure / Serre Chevalier (183 km) – France – C’est à présent au tour du peloton de passer le col de la Croix de Fer (2067m)

For de norske rytterne på dagens etappe var det om å gjøre og komme igjennom innen tidsfristen, å det gjorde alle tre 33 min. 41 sek. etter vinneren, Slovenske Primoz Roglic (27), som er den første Slovener som har vunnet en etappe i Tour de France. Meget imponerende når vi tar i betraktning hvilke etappe dette var. Alexander Kristoff måtte overende og skadet skulderen og fikk et kutt under øyet, men heldigvis ser det ut for at han etter forholdene kom greit i fra uhellet. Her måtte den ene etter den andre av favorittene gi opp kampen om og komme først til mål. Tidig på etappen måtte Quick-Step rytteren Marcel Kittel ut av rittet etter en stygg velt. Alberto Contador og Nairo Quintana satte fart på feltet allerede opp den første fjell etappen. Quintana ble tidlig hektet av for det tøffe kjøret til Contador. Contador var da i en utbrytergruppe etter at Primoz Roglic benyttet muligheten til å «stikke» og fikk på det meste over 3 minutter til utbryterne. Contador og gruppen fikk også vel en par minutter på Sky gruppa med Froome i posisjon, men ble på den siste fjell etappen kjørt inn og tapte da posisjon hele veien. Opp siste fjellparti kom Aru Fabio som en kule og var på det nærmeste bare 12 sekunder bak Froome, men tapte mye i den lange utforkjøringen og flaten inn til mål, han ligger nå 53 sek. etter sammenlagt lederen Froome.

Chris Froome fremstår som den komplette sykkel rytter, han er en god tempo rytter, meget god klatrer og over gjennomsnittet god spurter, noe vi så i dag her han ble nr. 3 på etappen. Christopher Froome leder nå sammenlagt med 27 sekunder på sine nærmeste utfordrere. Dette er ikke den store ledelsen, men Froome og SKY fremstår så solid at vi har problemer å se hvem som kan ta opp kampen med han, selv om morgendagens etappe kan bli avgjørende med to tøffe fjell overganger (kalt kongeetappen). Men mye kan skje på en etappe, selv om Sky laget fremstår som veldig sterke og solide. Profil Kongetappen:

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer