Dagens etappe var skapt for Edvald

Endelig ble det Edvald Boasson Hagen sin dag. Det var så fortjent. 

Tour de France 2017 – 21/07/2017 – Etape 19 – Edvald BOASSON HAGEN (TEAM DIMENSION DATA)

Måten Edvald gjør dette på er helt utrolig, full kontroll på de siste 2,5 km, bare å ta av seg hatten. Allerede etter 24 km av dagens lange etappe gikk Edvald og ca. 20 ryttere i brudd, de opparbeidet seg over 10.5 minutt forsprang til hovedfeltet og så gikk Edvald og 5 ryttere i nytt brudd, før han til slutt kjørte de siste 2, 5 km alene til mål. Fantastisk.

Boasson Hagens trener, Fredrik Mohn, forteller at alt gikk etter planen.

– Dette var planlagt før dagens etappe. Han ville havne i en situasjon hvor han ikke ble fastlåst i en spurt, han ville kjøre inn til mål alene, det gikk etter planen, og det var helt fantastisk.

Tour de France 2017 – 21/07/2017 – Etape 19 –  Edvald BOASSON HAGEN (TEAM DIMENSION DATA) Endelig i mål.

 

Edvald har vært nære på flere ganger under årets TDF, og vi hadde ikke mistet troen på han derfor er det så fantastisk når han endelig lykkes. Det har gjennom meste parten av Tour de France vært hovedfokus på Alexander Kristoff (spesielt må vi si fra Tv2 og Kaggestad), Edvald Boasson hagen har alltid kommet i andre rekke. Nå er det heldigvis Edvald som er i fokus, og tro meg mine venner, Edvald er også Norges beste temporytter, så ikke se bort fra at han også får en topp plassering i morgen. Om han da klarer å mobilisere og holde fokus, men egentlig er det vel avslutningsetappen på Champs-Élysées i Paris som er hovedmålet. Her håper vi også Alexander Kristoff kan være med og kjempe om en topp plassering. Dette er Edvalds tredje etappeseier i TDF. Siste gang en fra Norge vant en etappe i TDF var Kristoff for 3 år siden. Tror alle kan glede seg til VM i Bergen.

Morgendagens tempo etappe, kan bli tøff nok. Her er nok Chris Froome en av favorittene.

 

Vi følger opp med mer stoff utover kvelden.

Kommentarer

kommentarer