En levende legende legger opp

Norges og en av verdens mestvinnende syklister, Gunn-Rita Dahle Flesjå har bestemt seg for og avslutte terrengsykkel karrieren.

Vi har akkurat fått inn en pressemelding fra Merida om at denne unike og fantastiske syklisten har bestemt seg for og avslutte sin aktive karriere som terrengsyklist. Hennes karriere på sykkelsetet er uten sidestykke innen sykkelmiljøet. Med over 30 WC seiere, 10 VM medaljer og hele 20 internasjonale mesterskaps gull, står Gunn-Rita i en særstilling innen Norsk og internasjonal sykkelsport.

Undertegnede husker gått hennes første Norges Cup deltagelse på Skullerud i Oslo, her hun frekk og freidig gikk frem og vant foran Gjertrud Bø. Gunn-Rita var gått opp i 20 årene før hun ble kjent med terrengsykkel sporten, en sport som passet henne som «hånd i hanske». Dette er sporten for meg, uttalte henne ganske tidlig. At Gunn-Rita legger bort terrengsykkelen for godt har vi vanskelig for å tro, vi vil nok se henne på sykkelsetet i flere av de store «tur rittene» fremover.

Som sykkel ambassadør for Merida har hun vært uvurderlig, hun har vært med på og sette Merida på sykkelkartet. Derfor er det en helt naturlig utvikling og overgang at hun nå blir Méridas nye «Brand» ambassadør, her produktutvikling, testing av nye Merida modeller vil stå sentralt.

Vi gratulerer Gunn-Rita med en fantastisk karriere og takker henne for mange utrolig spennende og flotte sykkelopplevelsene hun har bidratt til gjennom mer en 25 år.

Kommentarer

kommentarer