Supertalent vinner av Amstel Gold Race 2019

Endelig et sykkelritt uten brostein, må jo være en drøm for syklistene.

Dette tradisjonsrike sykkelrittet på 260 km i Nederlandske sykkelhovedstad Maastricht, går på svingete og smale sykkelveier rundt om i distriktet, å med en par meget tøffe bakker. Årets ritt ble vunnet av arrangørlandets store sykkeltalent Mathieu Van Der Poel. Dette unike sykkeltalentet har vært på toppen av resultatlistene i flere av årets klassikere. Når det var ca. 5 km igjen av rittet lå han over 1 minutt etter de to i teten, Julian Alaphilippe og Jakob Fuglsang. Det så virkelig ut til å gå mot en seier til en av disse to, men Mathieu van der Poel ville det helt annerledes. Han så virkelig ut til å være ute av seierskampen da det gjenstod få kilometer av Amstel Gold Race.

Photo by Vincent Kalut-Pool/Getty Images

Julian Alaphilippe og Jakob Fuglsang så ut til å ha full kontroll på det hele, men begynte å lure på hverandre. Da benyttet Van Der Poel muligheten, og kom på de siste meterne opp og forbi de to i tet, en fantastisk prestasjon, på hjul hadde han Simon Clarke som ble nr. 2, Fuglesang inn som nr. 3.

Fra Norge var det kun med 2 syklister, Odd Christian Eiking og August Jensen, de kom begge ca. 15 min. etter vinneren i mål.

Amstel Gold Race (1.UWT)
 »  Maastricht › Berg en Terblijt

Pos. Rider Team Time
1 VAN DER POEL Mathieu
Corendon – Circus
6:28:18
2 CLARKE Simon
EF Education First
,,
3 FUGLSANG Jakob
Astana Pro Team
,,
4 ALAPHILIPPE Julian
Deceuninck – Quick Step
,,
5 SCHACHMANN Maximilian
BORA – hansgrohe
,,
6 LAMBRECHT Bjorg
Lotto Soudal
,,
7 DE MARCHI Alessandro
CCC Team
,,
8 MADOUAS Valentin
Groupama – FDJ
,,
9 BARDET Romain
AG2R La Mondiale
,,
10 TRENTIN Matteo
Mitchelton-Scott
,,

Go to full results

Kommentarer

kommentarer