Kristoff og Boasson Hagen i tet før siste etappe i Tour of Norway

Endelig for Alexander Kristoff, som har hatt noen «stang ut», i det siste.

Edvald Boasson Hagen sykler også sterkt om dagen, etter å ha vunnet etappe 3. ligger han nå som nr. 2 sammenlagt etter at Kristoff knep førsteplassen sammenlagt fra Edvald med seieren i dag. Det blir derfor en uhyre spennende siste etappe i morgen.

Denne seieren   satt litt langt inne. Vi datt av i sidevinden her, så jeg måtte jobbe litt selv. Det var ikke helt som planlagt, men jeg fikk en veldig fin reise inn her. Edvald gikk fra langt hold, men Sven Erik og Ferrari gjorde en god jobb for meg. Det er godt å få en seier, fortalte Kristoff til TV 2 etterpå.

Siste etappen går mellom Gran og Hønefoss, en tøff etappe, der det fra siste bakken er ca. 11 km til mål, tror faktisk Edvald i vanlig god form vil ta dette, om han er med over denne bakken.

Foto: Luc Claessen/Getty Images

Det er ikke alle som er like begeistret over de ulike traseene i dette rittet, se hva for eks. Danske Alexander Kamp, som var regnet som en av forhånds favorittene i rittet sier:  – Dette er et drittritt. Det er jo bare spurt på spurt på spurt. Det er til å le av. Det er jo bakker i Norge. Hvorfor lager man et ritt som passer for Edvald og Kristoff? Det er til å le av. Det legges jo bare opp til spurter. Så er det den etappen til Hønefoss hvor man kan gjøre litt, men det er til å le av. Det er totalt dritt, lyder den klare talen fra Kamp overfor procycling.no før start i Arendal.

Danske Alexander Kamp. foto: Luc Claessen/Getty Images

Kanskje er det noe i det Kamp sier, vi har jo faktisk ikke noen nordmenn som er gode i for eks. tøffe bakker. På den annen side skal man tross alt komme seg gjennom 17 – 18 mil i kupert terreng, så tror Dansken har kommet inn i «sutre» modus.

Resultater 5. etappe:
1. Alexander Kristoff (UAE Team Emirates)
2. Álvaro Hodeg (Deceuninck Quick Step) samme tid
3. Kristoffer Halvorsen (Team INEOS) st
4. Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) st
5. Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) st
6. Moreno Hofland (EF Education First) st
7. Alex Frame (Trek-Segafredo) st
8. Lawrence Naesen (Lotto Soudal) st
9. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) st
10. Tom Van Asbroeck (Israel Cycling Academy) st

Resultater sammenlagt (les videre referat under):
1. Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) 21:17,22
2. Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) +1
3. Eduardo Affini (Mitchelton-Scott) +2
4. Kristoffer Halvorsen (Team INEOS) +9
5. Cees Bol (Team Sunweb) samme tid
6. Anders Skaarseth (Uno-X Norwegian Development Team) +11
7. Joris Nieuwenhuis (Team Sunweb) +12
8. Daniel Turek (Israel Cycling Academy) samme tid
9. Sander Armée (Lotto Soudal) st
10. Franck Bonnamour (Arkea Samsic) +14

Kommentarer

kommentarer