Arctic Race of Norway 2019

Årets utgave av dette verdens flotteste sykkelritt kommer til å ta pusten fra de fleste.

Ikke bare arrangeres det i en naturskjønn landsdel, det arrangeres i den vakreste natur du kan oppleve her i landet. Årets ritt arrangeres i tidsrommet 15 til 18 august. Å vi er tilbake til der det startet for 7 år siden i 2013, Lofoten og Vesterålen. Har du ikke muligheten å være tilstede, ja, da bør du absolutt prioritere TV overføringene fra TV2. Tror at selv Kaggestad vil vær målløs etter dette.

Første etappe på 181 km går fra Å i Lofoten til Leknes, en fantastisk naturskjønn etappe. Ikke de største utfordringene når det gjelder bakke klatringer, men det skal sykles. Spesielt turen rundt Vestvågøy blir et fantastisk skue ut mot Nordsjøen/Norskehavet.

Profil på etappe 1:

Etappe 2 fra på 162 km fra Henningsvær til Svolvær blir ikke mindre severdig, dette blir absolutt en av de mest spektakulære etappene under årets ritt. Hele veien langs kysten av Vestfjorden og til slutt rundt nordre deler av Austvågøya med Nordsjøen/Norskehavet som nærmeste nabo.

Profil av etappe 2:

Etappe 3, blir konge etappen på 176,5 km fra Sortland til Storheia (Melbu). En fantastisk etappe også dette, i meget naturskjønne omgivelser, med fjorder og fjell på alle kanter. Her vil nok årets rittet bli avgjort.

Profil at etappe 3: Den som kommer på toppen av Storheia (504 m ovh.) vil nok ligge godt an til å klatre helt til topps i Narvik.

Årets siste etappe på 165,5 km fra Lødingen til Narvik vil ikke være noe unntak fra de andre etappene, dette vil også bli en beintøff etappe med mange høyde meter. Med 3 runder a 10,5 km i Narvik, å med avslutning oppe på Skistua (Alpin bakken), så vil dette bli en meget tøff avslutning på årets ritt. For å få maksimalt ut av dette natur fenomenet så er det klart at været spiller en stor rolle. Vi krysser fingrene for at det blir sol fra skyfri himmel hver dag.

Profil av siste etappe:

Kommentarer

kommentarer