Valverde vant dagens etappe, Edvald skal vinne i morgen

Som ventet var det klatrerne som hadde regien i dag.

Det ble syklet meget hardt de første flate milene, før man begynte på stigninger, men det klarte aldri og komme løs noen gruppe. Vår mann Carl Fredrik Hagen, hadde igjen en god dag på sykkelen, og avanserte i sammendraget. Tydelig at vi har fått en meget habil klatrer i Hagen.

På den siste stigningen på 4,1 kilometer og 12,3 prosent ble avgjørende for resultatet, her var det mange som prøvde seg, men måtte gi opp. Etter kun 400 meter av bakken ble Henao og Gilbert kjørt inn og Jumbo-Visma tok over etter Astana, som til da hadde syklet hardt.

Quintana som forsøkte seg først. Men forsøket til Colombianeren ble raskt markert av Roglic. Dog var det kun Valverde og Lopez som klarte å følge. Et knippe av andre favoritter samlet seg ca. 15 sekunder bak de fire.

Quintana støtet på nytt med 1200 meter igjen men klarte ikke å distansere de andre. Trioen forble samlet til siste kilometer der Quintana tok fronten igjen. Colombianeren kjørte jevnt i det siste bratte henget før de fire spurtet om seieren. Den kampen vant Alejandro Valverde foran Roglic.

Morgendagens etappe har Edvald Boasson Hagen store forhåpninger til, her skal han prøve og gå helt til topps, men da må den tøffe bakken 3 mil før mål forseres, klarer han å henge med her har han absolutt intensjoner om å være med til slutt. Men denne bakken opp Puerto de Montserrat er på 7,4 kilometer og med 6,6 prosent stigning, så det kan bli i tøffeste laget. Sjansen til Edvald er at han på det tidspunktet er i brudd, da kan han mer kontrollere det hele.

2019 Vuelta a España

7th stage

Kommentarer

kommentarer