Første etappe av Volta ao Algarve

Dette tradisjonsrike etapperittet er ofte betegnet som oppkjøring til årets tour klassikere .

Dagens etappe var den første av 5. etapper i dette tradisjonsrike Algarve arrangementet, som hvert år er lagt i forkant av de store endags klassikerne. Første rittet ble arrangert allerede i 1960, og er blitt arrangert 45 ganger. Og deltagelsen er meget bra, de fleste av de største lagene stiller på startstreken, 12. World Teams lag, 5. Pro teams lag og 8. Continental lag. Fra Norge var Alexander Kristoff representert samt vårt nye profflag UNO-X. Å vi hadde absolutt ingen ting å skjemmes over, Kristoff kom inn på en meget sterk 4 plass, etter at han lå i en vanskelig posisjon noen hundre meter før mål, men jobbet seg opp til en respektabel plassering. Med litt opptrekk hjelp hadde jeg nok vært i en bedre posisjon når oppløpet kom, nå måtte jeg gjøre alt alene, det blir tungt. Men jeg har mer å gå på, så det kjennes bra. Daniel Hoelgaard fra Uno-X Norwegian kom også inn med hovedfeltet til en meget respektabel 9 plass, med god hjelp av opptrekker Anders Skaarseth. Dagens etappe var av det enkle og lette slaget på totalt 195.6 km å ikke med de største utfordringene.

Morgendagens etappe blir atskillig tøffere på 184 km og med mange og tøffe stigninger.

På morgendagens etappe er vi spente på om Uno-X klarer å holde følge med de beste. Ambisjonene er det i alle fall ingen ting å si på.

 

2020 Volta ao Algarve

1.Stage, provided by

Kommentarer

kommentarer