Test: Scott Road RC sko

….muligens våre nye landeveissykkelsko-favoritter

Utvalget sykkelsko er stort. Til og med i lille Norge er det mye å velge mellom. Scott Road RC er blant de beste racerskoene vi har testet noensinne. Det er omtrent ikke noe som er gjort galt her. Fra overdel til yttersåle.
Du som har lest våre tester av sko opp gjennom åra har kanskje lagt merke til at vi testet noen Diadora-sko tilbake i 2012 som ingen har klart å vippe av tronen enda. Vi har alltid kommet tilbake til de. Men denne gangen kjenner vi ikke savnet, og det er et godt tegn for Scott sin del.

Overdelen er laget av høyglans mikrofiber med en rekke åpne mesh-felter for lufting, noe som hjelper å holde vekten nede og komforten oppe. Skoen bruker en BOA IP1 vaierlås oppe og to borrelåser nede. Ergologic innersåle kan bygges i forskjellige høyder for støtte til foten. Karbonsålen har en stiffness index på 9, noe som også kan merkes. De er ikke de stiveste skoene i klassen, men det er heller ikke noe vi har merket noe til når vi sykler. Hvis derimot stivhet virkelig er noe du bryr deg om vil en index 10 eller 11 kanskje være bedre for deg.
På hælen er det utskiftbar ”liksom gummi” så du ikke går rett på karbonsåla.

Det vi liker med BOA IP-1 er at knappen du vrir med er stor og gummiert slik at grepet blir godt. Det er lett å stramme, og hvis du har strammet for mye kan du lett slippe litt på trykket mens du sykler. Når du skal ta skoene av løfter du knappen for å frigi vaieren helt. Det funker ypperlig.
Min fot er normal bred, og litt høy over vristen. Jeg opplever ganske ofte at sko ikke kan festes så hardt som jeg ønsker på grunn av uønskede presspunkter. Det har jeg ikke opplevd med disse skoene.

Selv om innersålene som følger med skoene er ok, pleier vi uansett å bruke våre egne, noe vi også har følt nødvendig i disse skoene. Scott har tenkt riktig med tanke på innersålen, men vi fant ikke noen sweetspot og bruker derfor egne (Sidas såler).

Sammenlignet med for eksempel Fizik sin toppmodell er Scott-skoene enklere i formen og oppbygging. De er ikke like sexy og bruker ikke flotte materialer som kenguruskinn og titanbiter. Det er med andre ord ganske normale sko uten den store blingfaktoren.

Skoene kommer i hele størrelser fra 38 til 47 og i én fargekombinasjon.

Oppsummert
– God passform
– God strammemekanisme
– Solid kraftoverføring
– Noenlunde nøytrale sko

Anbefalt eller ikke?
«SYKKEL» anbefaler

scott road rc sko

Kommentarer

kommentarer