Teknisk doping!

I alle år har vi vært kjent med ulovlige prestasjonsfremkallende midler for bla., å få til et bedre resultat i en konkurranse. Et kjent begrep ikke bare i sykkelsporten.
Ingen har tatt dette problemet mer på alvor en akkurat sykkelsporten, og vi har sett en stor forbedring på området de senere år.
Men juksemakerne finner du over alt, de blir du aldri kvitt. De er både kreative og dyktige, men denne gangen føler vi at de har vært direkte “dumme“. Nå opplevde vi faktisk juks fra en helt annen kant, nemlig “mekanisk juks“ altså mekanisk doping.
Utrolig men sant, 19 år gamle Femke van den Driessche fra Belgia, ble tatt med en elektrisk motor skjult inne i rammen på sykkelen under årets VM i Sykkelcross.

Sykkelpresident Harald Tidemann Hansen som er nyvalgt leder for utstyr i UCI, synes dette er tragisk, dette er direkte ødeleggende ikke bare for den unge utøveren, men også for sporten generelt, og de som står rundt henne.
Nå må det nok legges til at dette er nok mest sannsynlig ikke utøveren alene, som står bak, her er det flere involverte. Beklageligvis så er det utøveren som må ta den største belastningen. Uansett, her snakker vi om utestengelse i flere mnd. og store økonomiske bøter, som vil være konsekvensen av dette.
Dette bidrar til at vi vil sette et enda større fokus på sykler og utstyr i fremtiden sier Harald Tidemann Hansen. Juksemakerne skal ikke få det lett sier han.

Kommentarer

kommentarer