Peter Sagan vinner av etappe 2 i TDF.

Etappe nr. 2 som Edvald Boasson Hagen «skulle» vinne. Slik gikk det ikke.

Det var en annen nordmann som var i fokus, Vegard Breen. Den minst profilerte av de 4 nordmenn som er med i TDF. Vegard er vel den som holder en lavest profil, men for en sykkelrytter han er. I dag fikk han virkelig vist hvilket potensiale som ligger i denne flotte sykkel rytteren, han er en typisk etappe rytter, som har en stor og sterk «motor». I et brudd med tre andre (til slutt to) så var han med og preget rittet helt frem til det var ca. 4,5 km igjen av rittet. Disse 4 hadde da ligget å kjørt i tet gjennom de siste 5-6 milene. Vil faktisk påstå at Vegard var den som bidro mest og oftest av de som var fremme og dro. De hadde opp til 4,5 minutts forsprang som sagte men sikkert ble spist opp. Når det gjensto ca. 10 km av rittet var det fortsatt vel 1,5 minutt å ta igjen for hovedfeltet. I følge Kaggestad i TV2 skulle ikke dette kunne gå, det gjorde det, i den siste tøffe bakken på over 3 km var det kjørt for den unge tyskeren Jasper Stuyen som da lå i front. Vegard Breen hadde da fått smake det tøffe kjøret og måtte da resignere, men for en prestasjon. garantert at Vegard vil stå frem flere ganger under årets TDF.

Tour de France 2016 - 03/07/2016 - Etape 2 - Saint-Lô/ Cherbourg-en-Cotentin (183km) - VOSS Paul (BORA-ARGON 18) BREEN Vegard (FORTUNEO - VITAL CONCEPT), STUYVEN Jasper (TREK - SEGAFREDO)
Tour de France 2016 – 03/07/2016 – Etape 2 – Saint-Lô/ Cherbourg-en-Cotentin (183km) – VOSS Paul (BORA-ARGON 18) BREEN Vegard (FORTUNEO – VITAL CONCEPT), STUYVEN Jasper (TREK – SEGAFREDO)

Vinner ble en av sammenlagtfavorittene Peter Sagan, den utrolig sterke og spurtsikre rytteren var absolutt best i dag. For Edvald ble det en tung dag «på jobben» da han var inne i bakken på det bratteste så var det slutt, «hadde ikke beina i dag kunne Evald fortelle» men ville ikke skylle på at han gikk «i bakken» i går. Det kommer flere muligheter, sier han. Han syklet rolig i mål sammen med Sondre Holst Enger ca. 1.5 minutt etter Sagan.

I morgen er det igjen en tøff og lang etappe på 223,5 km fra:  Granville / Angers

Vi har alle 4 med i morgen og ønsker lykke til.

Kommentarer

kommentarer