Kittel med en trilleravslutning på etappe 4. av TdF

For en innsats av de norske sykkelrytterne så langt i TDF.

Dagens etappe bar tydeligvis preg av en avslappet stemning og mye harmoni i feltet helt frem til det var ca. 50 km igjen. Som alle andre dager og etapper gjennom tidene så var det også i dag et brudd som holdt opp stemningen og interessen til det var ca. 17 km igjen, da begynte hovedfeltet virkelig og røre på seg. Og her satt den gule trøya med Peter Sagan og alle de andre favorittene i dette mesterskapet. Når det var ca. 10 km igjen til mål så lå plutselig hovedfeltet kun 16 sekunder bak. Det er utrolig hvordan hastigheten øker i et felt når de begynner å kjøre foran, det er dette som gjør sykkelsporten så fascinerende, dette med og time avstand og tid.

Den lille sykkelnasjonen Norge har kun 4 syklister med i årets Tour de France, men for en innsats de gjør, og har gjort så langt i rittet. Under dagens avslutning i en slakk stigning mot mål var det helt klart det sterkeste og smarteste laget med de  sterkeste «sprinteren» som ville vinne. Jeg synes at Katusha med Aleksander Kristoff som avslutter, startet spurten noe for tidlig, det ble litt for langt frem for Alexander denne gang, men neste gang går det. Helt utrolig Alexander ble til slutt nr. 4 med sensasjonsmannen fra Norge Sondre Holst Enger som nr. 5. En utrolig innsats fra begge. For Edvald og Cavendish ble det litt for tungt denne gang, de lå i en vanskelig posisjon når spurten gikk , og for Gavendish ble det for tungt de siste hundre meterne før mål denne gang. Men i morgen har vi nye muligheter da med Edvald i hovedsetet, håper vi. Men den gule trøya har fortsatt Peter Sagan, så den tror vi faktisk han vil beholde helt frem til siste etappe. Dette er en sykkelrytter som mestrer de fleste forhold (foruten engelsk), hans svakhet vil kanskje bli fjell etappene, men denne gutten er i form.

Morgendagens etappe går fra: Limoges / Le Lioran  er på 216 km og er en mye tøffere etappe en de foregående, her er vi plutselig på en høyde av 1589 med en fjell stigning på over 4 km og høydeforskjell på ca. 1140 m. Selvfølgelig holder vi en knapp på de norske og denne etappen er som skapt for Edvald. Lykke til. PROFIL etappe 5

 

Kommentarer

kommentarer