Nesten for Alexander Kristoff.

Atter en gang var det spurtkongen over alle, Mark Cavendish som vant. 

Må bare innse at det ikke kommer til å bli noen etappeseier på Alexander Kristoff under årets tour. Til det er Mark Cavendich for suveren, han har 30 seier totalt under TDF, ikke mer en imponerende. Men nå skal det jo også legges til at det gjør «seg ikke selv» uten fantastiske lagryttere her i blant Edvald Boasson Hagen, som bidro til å få MC i perfekt posisjon så, så er det helt klart vanskelig å vinne . Men uansett det skal sykles, og at MC har et meget godt og taktisk «sykkel hode» er det ikke tvil om, han klarer og manøvrere seg frem til riktig posisjon hver gang, å legg merke til en ting, dette gjelder nesten alle Mark Cavendich spurt seiere, så ligger han innerst og nærmest vantet alltid til høyre for feltet. Ikke tilfeldig, det er her det er minst «slingringsmonn» og det er her han er «Konge av spurt», å det er her det er kortest vei til mål.

I morgen søndag er det en kortere (160 km) men atskillig tøffere etappe fra: Bourg-en-Bresse / Culoz  , her er det en rekke fjelloverganger som skal forseres, og utfordringene står i kø. Klarer Edvald å henge med opp den siste tøffe stigningen på ca. 10 km og en høydeforskjell på 650 meter så tror jeg han har en god mulighet. Ellers er det lagmaskinen til SKY som vil gjøre løpet.PROFIL 15

Kommentarer

kommentarer