Nest siste etappe av årets Tour, ble litt kjedelig.

SKY og Froome hadde full kontroll.

Ser man bort fra de mange gode enkeltprestasjonene så handler det å bli sammenlagtvinner i TDF helt og holdent om hvem som har det beste laget, og selvfølgelig at laget har en topprytter og sykle for. Tror Froome har hatt en mye tøffere (reise) om han ikke hadde hatt alle de gode hjelperytterne på veien. SKY har et lag sammensatt av meget gode ryttere som presterer både på de tøffe fjelletappene, men også på de typisk «sprint» etappene. Det er nok vanskeligere og være hjelperytter til en «typisk» sprinter, slik sett handler dette etappe rittet om to ulike lag sammensetninger, som hver for seg besitter de egenskapene som skal til for og vinne sammenlagt.

Tour de France 2016 - 23/07/2016 - Etape 20 - Megève / Morzine (146,5 km) - Un petit groupe s'est détaché avec Peter SAGAN (TINKOFF)
Tour de France 2016 – 23/07/2016 – Etape 20

«Litt kjedelig etappe», er nok ikke en riktig påstand, det skjedde mye også på denne nest siste etappen. Det ble også i dag vått og meget tøffe forhold, spesielt i utforkjøringene, her veiene var glatte. Årets TDF har gitt oss mange overraskende etappeseiere spesielt på fjell etappene, her de som lå i sammenlagtledelsen hadde full kontroll og lot de som ikke hadde mulighet i sammendraget til å sykle seg frem til «heder og ære». Noe dagens vinner, spanjolen Izaguirre er et godt eksempel på, en meget god prestasjon. En liten hypotese, hvordan hadde det vært om man ikke hadde noen «lagmaskin» til å hjelpe seg, hvem hadde til slutt gått av med seieren i dette tøffe etapperittet. Da hadde man kun hatt seg selv og stole på og vært avhengig av å være aktive i feltet til enhver tid, og vært med på de mange «brudd» som måtte komme. Vi hadde da fått en helt annen og kanskje mer spennende konkurranse, og den sterkeste og beste syklisten ville til slutt bli kåret som vinner. Dvs. om man i det hele tatt hadde klart og fullføre alle de 21. «beintøffe» etappene, det er heller tvilsomt. Men slik er det ikke, sykkelritt handler like mye om et godt sammensatt lag og selvfølgelig «mye» taktikk.

I morgen er det «parade etappen» inn på Champs-Élysées i Paris. 113 km fra Chantilly / Paris Champs-Élysées  Her har vi absolutt mulighet til og være med å dominere denne etappen. Alt burde ligge til rette for Aleksander Kristoff, men har han et godt nok lag som kan være med til å hjelpe han? Edvald, vil være den store outsideren som absolutt kan vinne dette, men glem ikke Sagan, han er livsfarlig når han lukter «gull». Spennende blir det uansett.

PROFIL 21

Kommentarer

kommentarer