Reiseopplevelser – Bormio

Terrengsykkel-eventyr «utenfor allfarvei» i Bormio

Tusenvis av ambisiøse syklister kommer hvert år for å sykle over Europas høyeste fjell, uten annen hjelp enn sin egen muskelkraft. Transalp fører syklistene over Alpene fra 17. juli til 23. juli, sju dager, 520 kilometer, 17,750 høydemeter og 1200 deltakere fra 40 nasjoner. Ett stopp blir i Bormio – det perfekte stedet for en rask rekreasjon og selvfølgelig for å nyte de fantastiske alpine omgivelsene.

Tre ting i Bormio fanger umiddelbart syklistenes oppmerksomhet: Ortler-massivet som når nesten 4000 meter over havet. Det berømte Stelvio-passet. Nettet av stier som strekker seg utover det alpine terrenget.

Bormio 3

Bormio har mange flere sykkelmuligheter i tillegg til BIKE Transalp. En av regionens høydepunkt på terrengsykkel er en pittoresk sti som starter på toppen av Stelvio; deler av denne turen vil også inngå i BIKE Transalp. Den øverste delen av stien har krappe svinger, noe som fører deg til starten av Umbrail-passet. Når du tar av fra veien bak, kommer stien til sin rett med en singeltrack på vei til Bocchetta di Forcola. Følger man stien (nummer 145), kommer syklistene til toppen på Bocchetta di Pedenolo (2,703 meter / 8,868 fot). Nå fører stien deg tilbake til dalen, forbi tidligere militære utposter og en fantastisk panoramautsikt. Vel fremme i Bormio, kan deilig mat og drikke nytes for å runde av en flott dag på sykkelen.

Bormio 2

Bormio 4

«Bormio 3000» begynner med en taubanetur til startpunktet på Cima Bianca (3012 meter). Stien ned krever gode tekniske ferdigheter, og fører deg tilbake i dalen til Santa Caterina. Underveis kan syklistene forvente en flytende løype med krevende elementer som garantert holder deg våken!

Hvis BIKE Transalp virker litt voldsomt er sykkelmaratonet, Alta Valtellina Bike Marathon, et perfekt alternativ. Lidenskapelige terrengsyklister med en svakhet for fantastisk fjellandskap skal huke av 30. juli i kalenderen og ta turen til Bormio. Rytterne vil bli belønnet med vakker utsikt langs de to rutene som starter fra Isolaccia Valdidentro og fører deg gjennom den vakre Alta Valtellina. For å får mer informasjon om dette spennende rittet, sjekk ut følgende side: www.altavaltellinabike.it

Du finner mer informasjon om Bormio her: www.bormio.eu/?lang=en~~V, eller send en epost til: info@bormio.eu

Bormio Bormio ligger 1225 meter over havet og er, med sitt spesielt milde klima, et populært sted for sommer-idrettsutøvere og aktive feriegjester. Middelalderbyen, som kan se tilbake på en historie på 2000 år, ligger i nasjonalparken Stelvio, et av de største vernede områdene i Europa. Dette naturparadiset er populært blant turister og profesjonelle idrettsutøvere. Landeveissyklister vil elske de utallige mulighetene rundt Bormio. Høydepunktet i regionen er det berømte Stelvio-passet – en av de tøffeste klatringene i verden, og det nest høyeste passet i Europa. Bormio har god infrastruktur og kan tilby rundt 3500 senger i Bormio-området – luksusleiligheter eller familiehoteller – alle er velkomne til Bormio.

Kommentarer

kommentarer