Klart for kvinnenes fellesstart i Rio OL.

Norges representant er ikke Norsk.

Det er litt utrolig å tenke at med alle de «unge» fremadstormende jentene vi har på sykkelsetet i Norge, så stiller vi i årets OL med en representant som fikk Norsk statsborgerskap for 2 år tilbake. Er dette igjen et bevis på at våre «talenter» blir for «fort mett». Og at de ikke «vil nok».

Jeg synes det er helt fantastisk at Vita Heine (31 år) fra Litauen har klart det kunst stykket og komme med til OL. Hun begynte med landeveis sykling i en alder av 26 år, og fant fort ut at dette hadde hun talent for. Har aldri drevet med idrett tidligere. Ble norsk statsborger i 2014, vant NM fellesstart og tempo i 2016. Fantastisk, et bevis på at du  nødvendigvis ikke trenger og være en talentfull tenåring for å lykkes i idrett. Et lignende bevis på dette fikk vi i går under mennenes fellesstart, her Belgiske 31 år gamle Greg Van Avermaet gikk av med seieren. Han begynte å sykle når han var 19 år, etter tidligere å ha drevet med fotball.

Vi ønsker Vita Heine lykke til under dagens felles start, her hun har som mål å komme inn blant de 15 beste. Hun er også Norges representant under kvinnenes tempo i neste uke.

Foto: Erik Johansen, NTB Scanpix.

 

Kommentarer

kommentarer