Fantastiske Cancellara

En av de mest populære syklister i historien vant OL gull igjen.

Det ble en tempo konkurranse vi sent vil glemme, to av OL’s eldste deltagere gikk hen og vant OL gull på tempo konkurransen. Først ute var superveteranen Kristin Armstrong (42 år) som klarte det kunststykket å vinne tempo gull i OL for tredje gang på rad. Det er helt fantastisk. Her ser du en sliten vinner som vant med kun 5.5 sek foran en annen superveteran fra Russland Olga Zabelinskaya (36), med Nederlandske Anna van der Breggen (26 ) på bronsjeplass. Vita Heine kom sist over 5 minutter etter vinneren.

Armstrong

Fabian Cancellara er bare 35 år, men en av de eldste og mest populære syklister i dette OL. Cansellara har vært en av de fremste sykkelprofilene de siste 20 årene, det er ingen jeg unner mer en OL medalje en akkurat Fabian Cancellara. Han har et OL gull fra tidligere, fra OL i Beijing 2008 her tok han også sølv i felles starten. I årene etter det kan han vise til en rekke topp plasseringer, både under klassikere og VM, men aldri gull. Beklageligvis har denne populære sykkelrytteren annonsert at han legger opp etter årets sesong. Sykkelsporten vil uten tvil bli «fattigere» uten Cancellara på startstreken.

Canselara

Tom Dumoulin fra Nederland tok OL-sølvet mens britiske Chris Froome tok bronsen. Bilde Fabio Cancellara.

Hva med Edvald Boasson Hagen? Edvald hadde også i dag en dårlig dag på sykkelen, i følge han selv måtte han kaste opp 3-4 ganger under rittet, det er helt klart ikke bra. Uansett dette er for norsk sykkelsport et absolutt tilbake steg i OL sammenheng. Vi mener at dette ikke bare har med «dagsformen» til utøverne og gjøre, det har vel så mye med at dette har vært en av de tøffeste sykkel konkurransene på internasjonalt plan. Vi er rett og slett ikke godt nok trent til å takle slike forhold. Da blir spørsmålet, må vi legge om treningen til også og takle ekstreme forhold, spesielt med tøffe bakke etapper og tøffe utforkjøringer. Vi har i alle fall fjelloverganger nok her til lands for å kunne ta fatt på dette.

Vita Heine

Bilde av Vita Heine under tempo. Foto: Reuters

Kommentarer

kommentarer