Årets Arctic Race er historie.

Det ble en flott og spennende avslutning i Bodø.

Avslutningsetappen ble velsignet med et fantastisk flott vær og tusen vis av publikummere rundt hele løypa. En rekke lokale arrangement ble avviklet, blant annet Race for jenter og barn, med veldig god oppslutning. En bedre reklame for sykkelsporten skal man lete lenge etter.

Arctic Race of Norway 2016 – 14/08/2016 – Quatrième étape – Norvege - SNN Mini Arctic Race Arctic Race of Norway 2016 – 14/08/2016 – Quatrième étape - Norvège – Arctic Heroes Of Tomorrow Women's Race

Det som spesielt fester seg i minnet etter disse 4 dagene er den fantastiske gode innsatsen av de Norske «amatør» syklistene som faktisk er helt på høyde med de mer kjente proffene fra de beste lagene i Europa. Det er ikke tvil om at det jobbes meget godt i det norske sykkelmiljøet. Vi har noen meget gode sykkel lag som holder et høyt nivå. Spesielt vil jeg fremheve Bodø væringen August Jensen (som sykler for team Coop Østerhus) og som faktisk har syklet seg inn i våre sykkelhjerter, samt den unge fremadstormende rytter Odd Christian Eiking, og som ble beste norske rytter i sammendraget da på en sterk 5 plass.

Alt lå til rette for en kjempe avslutning for Alexander Kristoff, men bare en svak motabakke er tydeligvis nok til at han møter den berømte «veggen». Det skjedde også i dag , han lå perfekt i front når det sto igjen 100 meter, men ble passert 10 meter før mål av  J. Degenkolb, noe som egentlig var veldig fortjent. Må bare innrømme at jeg ikke er helt på bølgelengde med Alex som stadig vekk finner en unnskyldning for hvorfor han ikke lykkes. Er ikke sikker på om jeg liker denne «bortforklaringen» hver gang han ikke klarer det. Faktum er at det nok mest ligger på dette med spurtegenskaper. Han er ikke rask nok.

Vi berømmer Arctic Race for et fantastisk arrangement som faktisk bare vil utvikle seg videre i årene fremover, neste år får vi kanskje en etappe fra Russland over grensen til Norge. Her de 7 beste i sammendraget med Norske Eiking på 5 plass. Vi gleder oss allerede til neste års arrangement.

1. MOSCON G. SKY 17h 13′ 57»
2. CLEMENT S. IAM 00′ 15»
3. GATTO O. TNK 00′ 30»
4. ELMIGER M. IAM 00′ 34»
5. EIKING O. FDJ 00′ 34»
6. HENAO S. SKY 00′ 38»
7. VAN HECKE P. TSV 00′ 41»

 

Kommentarer

kommentarer