Atter en gang en «ufin» Mark Cavendish.

Banesykling Omnium i OL.

Hva er det med denne Mark Cavendish. Ikke bare blir han uvenner med resten av det Engelske landslaget under OL (fikk ikke være med i banesykling fellesstart lag tidligere i OL). Men toppen av det hele var det som skjedde under «maratondistansen Omnium» mandag kveld. Det har alltid vært store overskrifter rundt Mark Cavendish.

Cavendish avsluttet som kjent Tour de France noen etapper før slutt, for kun å konsentrere seg om banesykling i OL. Alt fungerte også bra frem til avslutningen distansen Omnium, han lå da på en tredje plass med muligheter for avansement. Han ente til slutt opp med sølv. Etter Italienske Elia Viviani som vant.  Danske Lasse Norman Hansen syklet meget bra og tok bronsemedaljen.

Men det var etter at han «helt bevist» syklet ned konkurrenten Sanghoon Park i bakken med vel 100 runder igjen, hvorpå sørkoreaneren deretter dro med seg Glenn O’Shea og Elia Viviani. Sistnevnte lå på gullplass da han veltet.

<span data-lab-font-icon="icon-play" class="lab-font-icon icon-play txt-red">&nbsp;</span>Her blir banesyklisten fraktet ut på båre med surstoffmaske
 Her blir banesyklisten fraktet ut på båre med surstoffmaske.

Reprisebildene viser at Cavendish tilsynelatende ser Park komme på innsiden, og deretter skifter bane i svingen. Det får Park til å hekte i Cavendish’ bakhjul og deise rett i treverket.

Cavendich OL

– Det var min skyld. Jeg så virkelig ikke hvor jeg kjørte. Jeg håper det går bra med ham, sier Cavendish til TV 2.

 

Kommentarer

kommentarer