Dårlig generalprøve på Bergens VM i Tour de Fjords

Kristoff raste etter arrangørskandale i neste års VM-løype! (tv2)

Rittet bar preget av at innspurten gikk i Bergens gater, åpenbart under rushtiden. Veien var smale, ikke avstengt, og biler og busser gjorde det smalt og vanskelig. Og masse regn.

Få kilometer før mål, kjørte feltet feil, og inn i tunnelen til Fyllingsdalen – dvs. ikke til Laksevåg/sentrum. Hvor var løypevakt og sperringer ? Til og med den offisielle Twitterfeed fra rittet, skjønte ikke at feltet kjørte feil (men at motorsykkel foran gjorde):

tdf ouff

Thor Hushovd mener at rittet burde ha vært stoppet etter å ha sett episoden i etterkant.

– Det der var ikke bra. Nå la Roy Hegerberg (rittdirektøren journ. mrk.) seg ganske flat og det er vel det eneste han kan gjøre. Det der var en gedigen arrangørtabbe. Enkelt å greit, forteller Hushovd til TV 2.

– Jeg er mest forbanna på at de ikke merker løypen. Vi hadde full kontroll på løpet. Plutselig kjører hele feltet feil. Etter det blir ikke løpet nøytralisert. Jeg satt helt foran og plutselig satt jeg i fjerde gruppe. Da er det umulig å kjøre sykkelløp, forklarer Kristoff til TV 2.

Resultatlisten etter 1. etappe :

fjords

Kommentarer

kommentarer