Ny triumf for Peter Sagan.

Spennende avslutning på årets EM fellesstart menn i Frankrike.

Som kjent ble årets EM på landevei flyttet fra Nice Frankrike (grunnet terrorfare) til Plumbelec Bretagne i Frankrike. Årets EM for menn senior gikk uten Norske og Engelske ryttere. (usikker av hvilken grunn).

Uansett dette ble et flott ritt med mange friske brudd og tøff sykling på de siste rundene. 5 km før mål lå M. Moser fra Italia alene i tet og syklet som en vinner, men i siste bakke så vi at dette var slutten på Moser, han var sliten, en ny Italiener kom opp og lå med ca. 15 sek. ledelse helt frem til det var 1.5 km av rittet. da satte hovedfeltet med Peter Sagan fart og det gikk fort. 500 meter før mål tar Belgia føringen og den Italienske «helten» blir passert. Dette var som bestilt et oppløp for Peter Sagan, ca. 100 meter før mål slår han til på høyre side av feltet og vinner akkurat som han vil, foran Frankrike og Italia. Lurer på om ikke Alexander Kristoff hadde tatt dette om han hadde vært med. Kanskje neste år!!!

Tour de France 2016 - 23/07/2016 - Etape 20 - Megève / Morzine (146,5 km) - Un petit groupe s'est détaché avec Peter SAGAN (TINKOFF)

Vi vil kanskje oppleve at Peter Sagan tar bronse i OL, gull i EM og kanskje gull i VM. På damesiden virker det enda sterkere, her kan Nederlandske VAN DER BREGGEN Anna som vant OL gull, vinner EM gull og kanskje tar VM gull. Spennende blir det i årets VM i Qatar.

 

Kommentarer

kommentarer