Flandern rundt 1. april- kan Alexander gjenta suksessen fra 2015?

Rittet er en vårklassiker og regnes som ett av de fem Monumentene i sykling.

Løypa, som endres lite fra år til år, har mange bratte stigninger, eller hellinger som de også kalles. Mange av dem er brosteinsbelagte. Koppenberg er den mest berømte stigningen. Den var ikke i bruk mellom 1987 og 2003 fordi den var i for dårlig stand, og utgikk av samme grunn i 2007. I 2008 var stigningen igjen tilbake i rittet. På det bratteste har Koppenberg 22 prosent stigning, og brosteinsunderlaget er såpass ustabilt at det hender noen av rytterne må løpe opp bakken bærende på sykkelen. Rittet starter kl. 10.00 for proffene. Jentenes ritt som arrangeres for 15 gang starter kl. 13.30. De amatørene som ønsker å prøve seg i denne tøffe traseen har muligheten på lørdag 31. mars.

Vi har mange norske med iår;

  1. Alexander Kristoff
  2. Sven Erik Bystrøm
  3. Truls Engen Korsæth
  4. Edvald Boasson Hagen
  5. Amund Grondahl Jansen
  6. Daniel Hoelgaard
  7. Vegard Stake Laengen

Ifjor vant formsterke Peter Sagan, og Tom Boonen vil også gjerne avslutte karrieren med sin 5. seier (vant også i 2005/2006/2010/2012) !

En annen kjent bakke er Muur-Kapelmuur (som selvfølgelig blir kalt «muren»).

 

 

 

Kommentarer

kommentarer