Ingen ting å si på ambisjonene

Vil bli verdens beste spurter

Vi har i dag mottatt følgende presse melding. Dette var en så positiv melding at vi ikke nølte med å ta den inn. Er sikker på at Oskar Myrestøl Johansson ikke er den eneste i sykkel Norge med samme positive innstilling. Håper virkelig det lykkes for Oskar, han har allerede en god plattform å bygge videre på.

Nils Tore Augland fra LOS og Thor Hushovd gleder seg til å følge sykkeltalentet Oskar Myrestøl Johansson fra Grimstad videre.

Sykkeltalentet Oskar Myrestøl Johansson har som mål å bli verdens beste spurter. Thor Hushovd råder unggutten til å skynde seg langsomt.

– Det er viktig å trene bra, men ikke være hysterisk. Er du for hard mot deg selv, kan det blir for mye, råder Thor Hushovd.

Den tidligere verdensmesteren og mange ganger etappevinneren i Tour de France vet hva han snakker om. Nå sitter han hjemme på kjøkkenet hos Oskar, et av de største, norske talentene innen landeveissykling.

I gangen står en ny sykkel, kjøpt med penger fra LOS Fondet, som Grimstad-gutten trener og konkurrerer på. Sykkelen brukes av flere profflag.

– Jeg hadde ikke hatt mulighet til å kjøpe en såpass bra sykkel uten støtte, sier Oskar.

– Vi er imponert over Oskars resultater og ambisjoner. Og med en klar anbefaling fra Thor Hushovd, var juryen i LOS Fondet overbevist om at Oskar var en verdig mottaker av støtte, sier markedssjef Nils Tore Augland i LOS.

ALLEREDE OPPNÅDD MYE

Oskar og Hushovd har kjent hverandre siden Oskar var liten. Hushovd er en venn av familien.

– Jeg har sett mye på Tour de France opp igjennom. Jeg var nok ikke mer enn fire år første gang jeg satt foran skjermen og så på Thor, sier Oskar og smiler.

15-åringen har satset på sykling de tre siste årene. Han har oppnådd svært mye på kort tid. I fjor tok han sin første internasjonale seier i Pinsecup på Jylland, etter å ha vunnet alle etappene!

Det langsiktige målet hans er å bli verdens beste spurter.

– Thor klarte det, så da kan jeg klare det. Målet er absolutt innen rekkevidde, sier Oskar selvsikkert. Hushovd smiler.

– Ja, å vinne det pinseløpet er stort! Nivået i Danmark er mye høyere enn i Norge. Vi dro alltid til Danmark for matching, sier han.

TRENER ”LITE”

Helgene framover er fylt med sykkelritt for Oskar og pappa Gunnar Johansson. De to er stadig på reisefot. Denne våren venter blant annet Sandnes, Bergen og Danmark. Det blir muligens også en tur til Trondheim.

Hver uke trener Oskar mellom 12 og 15 timer. Det er lite i forhold til mange på samme alder.

– Jeg synes det er viktig å ha tid til å være sosial ved siden av skole og sykling, fastslår tenåringen som er elev på 9. trinn ved Holviga ungdomsskole.

Hushovd mener det er et smart valg å ta.

– Det er viktig å holde igjen idrettsutøvere i den alderen. De kan ofte bare gi på og ende opp med skader. Pluss at de blir lei. Å skynde seg langsomt er viktig, poengterer 39-åringen.

KREVER MYE DISIPLIN

Hushovd ser Oskars talent og heier veldig på unggutten.

– Det hadde vært skikkelig gøy om Oskar fikk det til. Han har det fysiske på plass. Samtidig er han voksen mentalt og vet hva han vil. Jeg håper han vil utforske hvor god han kan bli. Jeg kjenner flere syklister som gav seg tidlig og som angret på at de aldri fikk svar på hvor langt de kunne nådd om de hadde satset skikkelig. Samtidig er det viktig å være klar over hva det kreves. Skal du bli proffsyklist må du ofre mye, sier Hushovd.

Etter at ”Oksen fra Grimstad” la opp i september 2014 nøyer han seg nå med ”sosiale hyggeturer” sammen med kompiser. Skikkelige treningsturer blir det lite av.

– Jeg hadde nok blitt frasyklet i dag gitt, sier Thor Hushovd og flirer.

Kommentarer

kommentarer