Giro d’Italia 100 år

3 mai 1909 gikk starten på det første Giro d’Italia, starten på det store sykkel eventyret.

 

Dette første arrangementet hadde start på Piazza Loreto i Milano. Etter 8 etapper og 2447 km vant Luigi Ganna det første Giro d’Italia, forran Carlo Galetti og Giovanni Rossignoli. En av de viktigste hendelser i internasjonal sykkelsport var blitt et faktum.

I jubileums arrangementet er det hele 21 etapper. De 3 første etappene starter på Sardinia, før man er over på «fastlandet», (den andre «halv»øya) dvs. Sicilia. Arrangøren nevner flere aktuelle vinnere, men den største av de alle er nok «hjemmefavoritten» Vincenzo Nibali, som kommer fra nettopp Sicilia.

Nibali vant i 2013 og 2016, han er nå på jakt etter og tangere Bernard Hinault sine tre seiere fra 1980, 1982 og 1985. Hadde vært fantastisk om jeg kunne vinne denne 100 års utgaven av Giro d’Italia, spesielt gjelder dette etappe nr. 5 som avsluttes i min hjemby Messina, sier Nibali. Jeg har bevist bygget opp formen for dette årets Giro d’Italia, så får vi se om det holder.

 

For Giro er det spesielt at de er innom de to største øyene Sardinia og Sicilia samtidig. Det blir en unik mulighet til å følge årets Giro først på de nevnte øyene og så på fastlands Italia.

I tillegg til Nibali så er det flere aktuelle kandidater til å vinne årets Giro, bla annet: Nairo Quintana som vant sin første Giro etappe i 2014, og som er vinner av Vuelta Espania i 2016. Quintana har allerede en seier i år fra Tirreno-Adriatico noe som gjør han til en av årets store favoritter til «Corsa Rosa» (årets Giro). For meg ville det vært fantastisk og vinne årets jubileums ritt, da jeg har to mål for årets sesong det er Giro og Tour de France, jeg har et spesielt godt lag som hjelper meg i år.  I tillegg tenker vi på: Rui Costa (POR-UAE Team emirater), Filippo Pozzato (ITA-Wilier Triestina), Adam Hansen (AUS-Lotto-Soudal), Enrico Battaglin (ITA-Team Lotto NL-Jumbo), og Davide Formolo (ITA-Cannondale-Drapac). Vi nevner også: Thibaut Pinot (FRA – FDJ), Steven Kruijswijk (NED – LottoNL-Jumbo),  Geraint Thomas (GBR – Team Sky), Bauke Mollema (NED – Trek-Segafredo), Tejay van Garderen (USA – BMC Racing Team), Adam Yates (GBR – Orica-Scott).  I det hele tatt, det er mange mulige favoritter til årets stor begivenhet i Italia.

Vi kommer i løpet av mandag med full oversikt over etapper, lag og høydeprofiler.

 

 

 

Kommentarer

kommentarer