Edvald Boasson Hagen til topps under «Tour of Norway»

Denne gangen måtte Edvald ha hjelp for å vinne.

Kan dere tenke dere tanken at vår eminente skiløper Petter Nordtug stoppet opp på slutten av en 15 km for å vente på sine nærmeste konkurrenter. Beklager det tror jeg aldri vi får oppleve, det har vel heller aldri skjedd. Men på sykkel så skjer det, etter at Edvald Boasson Hagen veltet når det var ca. 15 km igjen til mål så ventet feltet til han var på beina igjen. Fantastisk, det kaller jeg «very good sportsmanship». Ikke tvil om at Edvald fikk et «kikk» etter dette. En positiv opplevelse gir ekstra energi og krefter, selv om han var forslått etter å ha vært i bakken.

Han kan helt klart takke Simon Gerrans (Australieneren) for at han vant hele rittet, synes det var en riktig ting å gjøre sier Gerrans, som også mente  at avslutningen var farlig, med rask utforkjøring og skarpe svinger. Gerrans ble for øvrig nr. 2 på etappen og nr. 2 sammenlagt, så helt klart ville han kanskje vunnet om han ikke hadde vist så stor «sportsånd». Det ble en fartsfylt og fin avslutning av årets Tour of Norway, men masse publikum rundt løypa. August Jensen ble for øvrig nr. 5 på etappen.

21/05/2017 – Tour of Norway (2.HC) Stage 5 – Moss › Oslo (153k)

Stage General Points Mountains Youth Teams  Results powered

Kommentarer

kommentarer