Nesten for Edvald, atter en gang

Nå synes jeg synd på Edvald Boasson Hagen, enda en gang nr. 2 i åretes Tour, vant gjorde Michael Matthews.

Han var litt beskjeden i siste sving, men som Edvald sier «jeg var rett og slett redd for å tryne», han kom derfor litt bakpå inn i siste motbakke før mål, og hadde ca. 20 m og ta på de to foran inn på de siste 100 meterne, ingen trodde det skulle gå, men Edvald hadde en fantastisk spurt, størst fart inn på oppløpet, men kom akkurat en halv hjullengde for sent til å ta første plassen, 5 meter til og Edvald hadde tatt første plassen, surt. Nå er det ikke mange mulighetene igjen. Men som vi ser det, og i den formen Edvald er i så har han en mulighet for seier både på etappe 18, 19, 20 og 21. Morgendagens etappe (17) blir nok i tøffeste laget. Men er Edvald med opp siste bakke på etappe 18 så har han en meget god mulighet i den siste korte stigningen før mål. På etappe 19, 20 og 21 er Edvald en av favorittene.

Morgendagens etappe blir avgjørende for hvem som vinner Tour de France sammenlagt. Team SKY skal sykle beintøft for å holde Chris Froome inne som fortsatt leder av TDF etter morgendagens etappe. utfordrerne ligger i kø. Spesielt blir Italienske Aru livsfarlig.

Tour de France 2017 – 18/07/2017 – Etape 16 – Le Puy-en-Velay / Romans-sur-Isère (165km) – France – Christopher FROOME (TEAMS SKY)

Alexander Kristoff har hatt et meget tøff Tour de France. Det er vel ikke noe å legge skjul på at Kristoff ikke har vært i sin beste form under dette mesterskapet. Hva skjer da med Kristoff etter årets Tour, det er jo et faktum at det er Kristoff som er stjernen på laget. Når ikke stjernen lykkes så spørs det om det fortsatt er plass til han i teamet. Det er jo en kjensgjerning at Alexander Kristoff er den som skal vinne spurt etappene, slik har det ikke blitt. Hva er det da Kristoff kan bidra med på et lag foruten og spurte. Jeg vet ikke, men det ligger i kortene at hans tid i Katusha går mot slutten, og da tror undertegnede det også går mot slutten for Kristoff’s sykkel karriere. Men ingen kan bestride at Alexander Kristoff er en meget god sykkel rytter, for han hadde kanskje det smarteste vært å komme inn i et helt nytt miljø med nye impulser. Kanskje han da finner frem til «god» følelsen igjen.

Morgendagens etappe blir en tøff batalje:

 

Kommentarer

kommentarer