Klart for et nytt Arctic Race «eventyr» i nord

Årets Arctic Race, det mest spennende siden starten for 5 år siden.

Ser ikke ut for at Mark Cavendish kommer til Arctic Race likevel, han er ikke friskmeldt etter skulderskaden han fikk under Tour de France. Cavendish selv håpet i det lengste at den skulle bli bra til torsdagens Arctic Race start, men beklageligvis så gikk det ikke.

Årets Europamester Alexander Kristoff er i form, og er en av de store favorittene.

Men nybakt Europamester Alexander Kristoff er på startstreken, og de aller beste av Norske utøvere: Utover Alexander Kristoff (Katusha Alpecin) kommer Lars Petter Nordhaug (Aqua Blue Sport), Sven Erik Bystrøm (Katusha Alpecin), August Jensen (Team Coop), Kristoffer Halvorsen (Joker Icopal), Sindre Skjøstad Lunke (Team Sunweb) og Truls Korsæth (Astana) m.fl

Det blir 4 spennende og varierende etapper, med en tøff siste etappe i Tromsø by.

Følgende 21 lag er påmeldt:

 • Team Dimension Data
 • BMC
 • Cofidis
 • Team Katusha Alpecin
 • Direct Energie
 • Foruneo – Vital Concept
 • Team Sunweb
 • Wanty Groupe Gobert
 • Aqua Blue Sport
 • Nippo – Vini Fantini
 • Sport Vlaanderen
 • CCC Sprandi Polkowice
 • Delko Marseille
 • Team Novo Nordisk
 • Gazprom – Rusvelo
 • Veranda’s Williams
 • WB Veranclassic Aquality Protect
 • Team Fixit.no
 • Team Coop
 • Joker Icopal
 • Sparebanken Sør

Som du vil se på bildet med rittets hoved ambassadør Thor Hushovd, så vil også årets etapper gå i et meget spektakulære og naturskjønne omgivelser, fra fjord til fjell, underlaget vil nok være noe annerledes en på dette bildet. Men på toppen av Lyngsalpene ligger det fortsatt mye snø.

arctic-loypekart
Løype oversikt for årets Arctic Race.

Med start på Engenes i Andørja er vi tilbake fra starten på dette sykkel eventyret i Nord, for 5 år tilbake. Med en liten tur innom Narvik i Norland (etappe 1) så er det Troms fylke som dette året vil være beæret som hoved arrangør av dette populære, profesjonelle sykkelrittet i Nord, Norges desidert største sykkel arrangement.  Det er lagt opp til noen meget flotte og spektakulære etapper. Årets definitive «kongetappe» blir den 185.5 km lange etappen fra Lyngseidet (Lyngenalpene) gjennom fantastisk natur, langs Storfjorden forbi Furuflaten til Oteren, videre ned til Nordkjosbotn. Derfra langs Balsfjorden til Storsteinnes. Da begynner det en del tøffe stigninger opp til Bjørkheim. De sykler da langs idylliske Malangen videre til Straumsfjorden. Gjennom RYA tunellen og de er da inne på Kvaløya. Igjen langs Balsfjorden før etappen avsluttes i Finnvikdalen på Kvaløya i Tromsø kommune. På denne etappen vil vi oppleve Nord Norsk natur på sitt aller ypperste, fra stupbratte fjell til fantastiske fjorder.

Men gå heller ikke glipp av etappe nr. 2, den 177,5 km lange etappen fra Sjøvegan til Bardufoss. Med målgang på Bardufoss flyplass.  Denne etappen bli avsluttet med inne på rullebanen etter flere innlagte runder. Dette er etappen for de med sterke spurt egenskaper.

Men for de som opplevde Arctic Race 2014 med avslutnings etappen i Tromsø by, så vil denne, den 4 og siste etappen være «krona på verket». 160,6 km her starten er i Tromsø sentrum og går da videre over «Tromsø øya» til Kvaløya. Rundt den søndre delen av Kvaløya langs Straumsfjorden og Malangen, med avslutning tre runder i Tromsø sentrum. Undertegnede sa det i 2014 og sier det igjen, dette var den flotteste og definitivt den best arrangerte etappen i Arctic Race så langt. Dette må rett og slett bare oppleves. Til de som både har «og ikke har» mulighet, kryss allerede nå av nevnte datoer på kalenderen. For dette kommer til og bli årets store sykkel begivenhet. Da har jeg også kalkulert med VM i Bergen i midten av september.

Foreløpig er det ikke klart om Edvald Boason Hagen og Alexander Krisstoff vil delta under årets arrangement.

Etappene for Arctic Race of Norway 2017:

–     Torsdag 10. august — Etappe 1: Engenes (Andørja) – Narvik (156.5 km)

ARN17_ET01_map_v2

–     Fredag 11. august — Etappe 2: Sjøvegan – Bardufoss (177.5 km)

ARN17_ET02_map_v2

–     Lørdag, 12. august — Etappe 3: Lyngseidet – Finnvikdalen (Kvaløya) (185.5 km)

ARN17_ET03_map

–      Søndag, 13. august — Etappe 4: Tromsø – Tromsø (160.5 km)

ARN17_ET04_map_v4

Kommentarer

kommentarer