Jubileumsbirken 25 år, med 9600 startende

Ungdommen og landeveis syklistene dominerer i Birken.

I år var det et meget sterkt felt i herrer elite. Feltet var faktisk dominert av en mengde gode landeveis syklister, å det ble syklet beintøft fra start. Vinneren av årets ritt Erik Nordsæter Resell, hadde en imponerende slutt tid, noe vær og føre forhold må ta en god del av «skylden» for. Det var sol fra skyfri himmel og fin sykletemperatur på ca. 14 grader, å ikke var vinden så sjenerende som den pleier og være over fjellet, i år var det faktisk litt medvind. «En av de flotteste og beste turene jeg har hatt over fjellet, var kommentarene til flere av deltagerne». Etter flere forsøk så klarte Erik Nordsæter Resell og Johnny Cattaneo å slite seg fra resten av feltet og de hadde ledelsen nesten helt til mål. Det ble etter hvert en gruppe på 5 ryttere her en av favorittene Ole Hem var en av disse. I Rosinbakkene måtte bla. tidligere vinner Fredrik Willman slippe og det skulle da til slutt stå mellom Erik Nordsæter Resell, Johnny Cattaneo, Ole Hem, Sigurd Mellemsæter, og Hans Kristian Rudland.

Resell tidligere Norgesmester i Sykkelkross og nå landeveis syklist i  Uno X Hydrogen Development Team var i meget god form og holdt et imponerende tempo i front.

Etter flere støtforsøk, klarte Erik Nordsæter Resell og Johnny Cattaneo å slite seg fra feltet, og tidligere antatte forhåndsfavoritter som Åsmund Løvik og Fredrik Haraldseth ble sittende i hovedfeltet. Resell gjorde en imponerende jobb med å holde farten oppe i front. Inn mot ballettbakken var det lagkamerat Hans Kristian Rudland som tok teten og stakk, men rett før ballettbakken fikk han problemer med kjede og var da ute av tet striden. Resell satset det han kunne ned Ballettbakken og fikk da en luke til Italienske Cattaneo, og kunne komfortabelt passere målstreken som vinner på imponerende 2.28.20. Også en av forhåndsfavorittene Ole Hem fra Swix Hard Rocx kom inn som nr. 5, etter å ha blitt hindret av flere motorsykler som absolutt ikke hadde noe i løypa og gjøre. Her må arrangøren slå hardt ned, dette var nesten en skandale.

Topp 3 menn elite
1. Erik Nordsæter Resell, Uno-X Hydrogen Development Team, 2:28:20
2. Johnny Cattaneo, Willier Force Squadra Course, 2:28:35
3.  Sigurd Mellemsæter, Lillehammer CK, 2:28:37

5. Ole Hem, Swix Hard Rocx, 2:28:45

Dramatisk avslutning i damenes eliteklasse.

Etter foto finich ble Jennie Stenerhag dømt først i mål, på samme tid som Hildegunn Gjertrud Hovdenak som ble nr. 2. Men det lå lenge an til en utrolig spennende avslutning mellom Stenerhag og Borghild Løvset. Men på slutten klarte Hovdnak å sykle inn hele 60 sekunder og ned ballettbakken var hun plutselig helt i tet. Det ble da en spennende avslutning her Svenske Stenerhag trakk det lengste strået og ble dømt først i mål.

 

Resultater, kvinner elite: 

1. Jennie Stenerhag – 03.03.13

2. Hildegunn Gjertrud Hovdenak – 03.03.13

3. Ingrid Lorvik – 03.03.28

4. Borghild Løvset – 03.03.44

5. Jeanette Persson – 03.13.22

Kommentarer

kommentarer