Er Bergen i ferd med å gjøre samme tabbe, som under VM i Oslo

Mil etter mil med ny asfalt noen dager før VM starter.

En ting er i alle fall sikkert, at flotte veier med ny asfalt er jo kjempe bra for syklistene, så fremst det ikke regner, eller er over 30 grader varmt. Det som nå skjer i Bergen, er rene pokerspillet, vi snakker jo tross alt om Bergen, den byen som helt klart har mest nedbør av alle byer i Norge. Nå er vi så heldige at vi har «bestilt» flott vær alle dager, uten regn. Slik ser det jo faktisk ut til å bli også, iflg vær prognosene, i allefall på begynnelsen av sykkeluka, og over 30 grader blir det ikke. Så da ser det jo ut for at alt vil gå bra likevel.

Vi tenker med gru på hva som skjedde i Oslo i 1993 da kommunen skulle være hyggelige og hjelpsomme og startet med asfaltering på de viktigste løype traseene uka før VM starten, da med katastrofale følger, Spesielt husker vi 180 graderen nederst i Kongsveien som krysser Oslo gate, svingen her var såpeglatt, og syklistene gikk overende som «Bambi» på den berømte isen. For å si det slik så skulle denne asfaltjobben vært gjort på vårparten, helst for et år tilbake. På en annen side så er det jo slik at forholdene er lik for alle, og enkelte takler våte veier og ny asfalt bedre en andre, noe vi fikk et klart bevis på i Oslo, Lance Armstrong hadde ikke problemer med og holde seg på «hjulene» overhodet, dette har med teknikk og form å gjøre. Men trist vil det jo bli om forholdene skal være med på å ødelegge en stor sports fest.

Så velger vi ikke å kommentere de økonomiske sidene ved dette VM. Vi velger å tro at dette VM har helt andre forutsetninger for å lykkes en det som var tilfelle med VM i Oslo 1993, her det ble mange millioner i underskudd. Sykkelinteressen og media dekningen er noe helt annet nå en da, vi snakker om en sport som faktisk står det Norske folk veldig nært og kjært. Derfor håper vi at årets sykkel VM i Bergen vil bli en suksess.

For deg som ikke har vært inne på VM sidene, få med deg hva som skjer: https://www.bergen2017.no/

Rekordsterk norsk landslagstropp til VM i Bergen.

SISTE Kristoffer Skjerping (Joker Icopal) kommer inn i den norske VM-troppen som erstatter for en skadet Sven Erik Bystrøm (Katusha-Alpecin

Rekordsterk norsk landslagstropp til VM i Bergen

Meld deg på publikumsrittet!

Kommentarer

kommentarer