VM suksessen i Bergen fortsetter

Et av de best arrangerte VM så langt, er en av de mange superlativene fra sykkelfolket.

En meget tent og sterkt U23 lag legger ut på sitt ritt.

Litt regn og våt veibane satte ingen stopper for U23 og junior jentene. Her gikk det fort, faktisk litt for fort for de Norske deltagerne. Atter en gang viser Danmark seg fra sin beste side og blir beste nordiske nasjon. På damer junior ble Danmark nr. 2, vi må helt til 31 plass for å finne beste Norske som er Thale Kielland Bjerk. På U23 gikk det bedre her Anders Skaarseth som kom inn på en meget flott 10 plass, men også her kom var Danmark på pallen med en 3 plass. Vi stilte  til start med et imponerende lag og full kvote, som lag nr. 1 tok gutta føringen fra start, og slik gikk det runde etter runde, man kan spørre seg om dette var riktig taktikk, for på de to siste rundene var de Norske «kjørt» av. Hadde da bare Skaarseth som hang med, men det ble for tøft også for han på siste runde. Løypa i Bergen har ikke så mange høyde meter, men den er meget teknisk krevende med mange tøffe svinger her man ikke får noen ting gratis. Når det i tillegg er våt veibane så blir det også glatt på brostein og i svingene.

Susanne Andersen med den sterkeste VM plassering sidene Anita Valen

På lørdag var det junior gutta sin tur. Vi hadde også her mange gode syklister som vi ventet oss mye av, men beklageligvis så ble det også for juniorene et tøft ritt. Men vi klarte en flott plassering med Olav Hjemsæter på en 8 plass, vant gjorde Danmark med Julius Johansen. Fantastisk sykling av Danmark på felles startene så langt. For kvinner elite hadde vi ikke de store forventningene. Derfor er det ekstra hyggelig når vi får uventede og gode resultater, denne gang ved 18 år gamle Susanne Andersen på en 7 plass, beste Norske plassering så langt i dette mesterskapet. Danmark igjen på en 3 plass med Amalie Didriksen.

Vinner i kvinner elite, Nederlandske Chantall Blaak

I dag søndag er vi spente på guttas fellesstart som allerede er i gang, allerede har vi en utbrytergruppe med hele 10 minutter på hovedfeltet. Mer info på: https://www.bergen2017.no/ Vi oppdaterer

Kommentarer

kommentarer