Årets første store etapperitt

Santos Tour Down Under er årets første store etapperitt over 6 etapper med start 14  januar til 21 januar. (oppdatert)

Endelig er vi i gang med årets sykkel sesong, noe tidlig vil mange si, vi er jo midt inne i vinter idrettene, her til lands og ute i Europa. Men for oss som har sykkel som sin idrett er det lett og drømme seg bort til andre siden av kloden, her sommeren og temperaturen er på sitt beste, noe våre bilder illustrerer på en fin måte. Er sikker på at det nå kribler i mange sykkelbein.

Dette tradisjonsrike etapperittet i syd Australia feirer i år sitt 20 års jubileum. De fleste av verdens store sykkelryttere er deltagere på dette ritt arrangementet. Fra Norge deltar Truls Korseth, Kristoffer Halvorsen og Daniel Holmgård. På første etappe som ble vunnet av Andre Greipel kom Korseth inn med hovedfeltet på en 111 plass, Holmgård kom inn som 131 over 4 min. etter vinneren, Kristoffer var uheldig i en velt og brakk en finger. På etappe 2 kom Korseth inn som nr. 94, 6.17 etter vinneren Caleb Ewan fra Australia, som også leder sammenlagt etter 2 etapper. Holmgård var ikke på resultat listene, måtte bryte rittet etter en tidlig velt på første etappe.

Vi har også med en dame rytter Emilie Moberg (sykler for det Danske laget Carmen Small , som innledningsvis har gjort det meget bra med en 5 og 6 plass, men på 4 etappe ble hun nr. 51 og ligger over 7 minutter bak. Rittet avsluttes etter 6 etappe.

Følg årets etapper på følgende nett adr.: http://tourdownunder.com.au/tours-and-news/men/stages

Kommentarer

kommentarer