Sykkelpresidenten blir sittende

Dette er ingen seier sier president Harald Tidemann Hansen.

Med 53 mot 41 stemmer gikk sykkelpresidenten og det sittende styret seirende ut av denne meningsløse maktkampen, mindre en to mnd. før det ordinære forbundstinget.  Det var sykkelklubben Rye, med støtte fra region sør, som har tatt initiativ til det ekstraordinære forbundstinget. Kun med et mål for øyet, som var å kaste dagens styre, med president Harald Tiedemann Hansen i spissen.

Nå har presidenten strekt ut en hånd om forsoning ovenfor «rebellene» som han tidligere har uttalt, slik at det kan bli ro frem mot forbundstinget. Han har jo som tidligere nevnt bestemt at han ikke stiller til gjenvalg på forbundstinget, men vil bidra til og få frem en økonomisk løsning, og med et så godt fundament som mulig på den økonomiske situasjonen som har oppstått etter sykkel VM i Bergen. Som han også klart fremhevet så vil de også fullføre med en rapport og fremstilling av situasjonen. Han illustrerte dette med følgende uttalelse, «hadde vi ikke fått lov til det så ville det vært som å være med på et sykkelritt over 270 km og så blitt stoppet når det gjensto 10 km» det ville jo vært meningsløst, å det ville ikke vært en god løsning. Vi kunne nok ha vært tydeligere på informasjons siden, men prosessen med å komme mange av samarbeidspartnerne i tale har vært lang og krevende, og det tar tid. Det strides om div. krav fra en rekke kreditorer.

Det kom flere innspill, bla. fra kontrollkomiteen om presidentens rolle, også som daglig leder for Bergen 2017 AS. Et verv som han klart angret på, og som han bestemt mente han ikke hadde trengt å påta seg.

Sykkel klubben Rye og region Sør hadde fremmet Stig Fjærli som ny sykkelpresident fra i dag om de hadde vunnet frem. Tror det blir et spennende Forbundsting i mars mnd.

Tekst/foto Fritjof Iversen

Kommentarer

kommentarer