Sterk seier til Edvald på etappe 2. i Tour of Norway.

På «hodet» ut av åretes Tour etter flere ganger å ha slått til en konkurrent.

Det svartnet for meg sier en lite angrende Lars Boom. Med 28 kilometer igjen gikk det i svart for Lars Boom (LottoNL-Jumbo). Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise)hadde angrepet, og mens Boom tauet i feltet, ble han hindret av belgieren. Da reagerte Boom med å slå til Van Hecke flere ganger. Han var tydelig forbannet på Van Hecke, og fortsatte å være sur i god tid etterpå. Han ble disket som følge av hendelsen. Dermed mister LottoNL-Jumbo og Dylan Groenewegen en viktig hjelper på de kommende etappene.

Men på denne flotte og meget naturskjønne etappen var det problem å komme løs fra hovedfeltet, det var et samlet felt som kom inn i den siste bakken fra Leangbukta og opp mot Askerhallen.  Edvald og Sondre Holst Enger hadde syklet meget fornuftig å lå godt plassert i front av hovedfeltet, Da spurten gikk med ca. 500 m til mål hadde Edvald Boasson Hagen manøvrert seg helt frem i front, å lå da i en flott 3 posisjon. I år som i fjor var det ingen som klarte å stå i mot Edvald på de siste 100 meterne før mål, en flott prestasjon på han 31 års dag. Nærmest var en annen Normann, Sondre Holst Enger. Sondre tok med det sin andre plass som han gjorde på første etappen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

I motsetning til i fjor her Tour of Norway hadde regn på alle etappene, vil de få sol og flott vært på årets etapper, det kan nok bli sjenerende vind, men regnet kommer til å utebli, skal vi tro værrapportene.

Morgendagens etappe:  3. etappe (18. mai): Moss – Sarpsborg 

Kommentarer

kommentarer