Amund Grøndahl Jansen slakter Tour des Fjords-arrangøren

– Idiotisk

Også Amund Grøndahl Jansen (24) slakter avslutningen Tour des Fjords-arrangøren hadde lagt opp til. – Det er som vanlig i Tour des Fjords at de lager en idiotisk rundløype som ikke gir noen som helst mening så lenge det ikke er et cyclocross-ritt. Det er bare å takke arrangøren en gang til for at de gjør jobben vår ekstra farlig og lager noe så idiotisk etter at vi har hatt et så fint løp hele veien. Det setter vi stor pris på alle sammen. Vi synes ikke det er rart de må betale 400 000 kroner til alle lagene for at de skal komme hit å sykle, sier LottoNL-Jumo-rytteren til TV 2. Sterke ord fra Amund, som nok ikke helt tenkte helheten i arrangementet. For det har jo vært 3 fantastisk fine sykkeldager i regionen, noe også deltagerne har gitt uttrykk for.

– Ikke så sterkt felt

24-åringen har gjennomført et solid Tour des Fjords og ble nummer seks på den siste etappen og sjuendemann sammenlagt, men lar seg heller ikke imponere av motstanden. – Jeg synes ikke feltet er så sterkt. Det er tredjeprogrammet til alle lagene som kjører her. Det er ikke som å kjøre et World Tour-løp. Jeg kjører et godt løp, sitter godt fremme og gjør det jeg skal gjøre i dag. Så er det bare at jeg ikke helt har killer’n i avslutingen som jeg trengte, eventuelt at avslutningen var hakket for hard. Jeg veier nesten 80 kilo, så det må tråkkes litt watt for å holde følge med de lettere rytterne, sier LottoNL-Jumo-rytteren.

Har 24- åringen et poeng? Det sier seg selv at de beste syklistene i verden ikke er på plass, når vi vet at Giro d’ Italia, California Rundt, samt flere store ritt rundt om i verden sykles i disse dager, så er det naturlig at det er «reservene» som er på plass, det gjelder jo også for Tour of Norway i forrige uke. Jeg er derfor imponert over publikums deltagelsen som har bidratt til at vi har hatt 2 uker sammenhengende sykkelfest her til lands, med de nest beste rytterne på plass. Selv om Edvald Boasson Hagen er tilstede så er nok ikke Edvald i verdenstoppen for tiden. Selvfølgelig har jo også TV2 noe av æren for at dette er blitt «stort» her i landet. Noe med det mest positive ved disse ritt arrangementene er at de unge fremadstormende syklistene får vist seg frem, på godt arrangerte ritt.

KRITISERER LØYPA: Amund Grøndahl Jansen var ikke imponert over finalen rittarrangørene lagde i Egersund. FOTO: Jarle Fredagsvik

Vinner av dagens etappe var unge lovende Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal) som tråkket til i den siste bakken inn mot målstreken i Egersund, og ingen klarte å passere belgieren. Stortalentet tok sin første proffseier. Edvald ble også i dag «hektet» av og måtte ta til takke med en 3 plass, 4 plass sammenlagt.

Resultater fra etappe 3, Farsund til Egersund.