Amund Grøndahl Jansen viktige jobb

Når Alex og Edvald svikter har vi en annen nordmann som virkelig gjør seg bemerket.

Med seier på både etappe 7 og 8 mangler det ikke på superlativer fra vinner Dylan Groenewegen til den norske hjelperytteren Amund Grøndahl Jansen, som har gjort en formidabel jobb i opptrekk til de to nevnte etappe seirene.  Det er vel den norske rytteren med størst suksess så langt i Tour de France. Men all honnør også til Kristoff som klarte en flott 4 plass på gårdagens etappe.

Amund Grøndahl Jansen er ikke en mann av store ord og som viser de store gledesfølelsene overfor media etter et ritt. Men etter etappe seier på 7 og 8 etappe, hadde han virkelig god grunn til og smile. Han er blitt en av de viktigste personene for Team LottoNL-Jumbo. Gledelig at ikke alt bare handler om Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

På dagens tøffe Arras Citadelle > Roubaix etappe på 156 km, her mesteparten av etappen går på de berømte brosteins partiene til Paris-Roubaix. Varmt, støvete og vanskelige sykkelforhold gjør at dette blir en prøvelse. Utbryterne lå kun 24 sekunder foran hovedfeltet når det gjensto ca. 8 km. Det utrolige skjer at dette ikke blir tatt på alvor av hovedfeltet med bla. Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff på plass. De tre utbryterne med bla. John Degenkolb sykler fantastisk på de siste km og avstanden øker til over 1 minutt. I mål ble det ca. 30 sekunder foran bla. Peter Sagan, som hadde tatt opp jakten på de tre foran når det gjensto 4 km, det ble en 4 plass til Sagan. All honnør til Edvald som kom inn med hovedfeltet og klarte en flott 10 plass, med Kristoff på en 11 plass, godt jobbet av de Norske rytterne. Vinner ble John Degenkolb som måtte felle en tåre etter sin første TDF seier.

Vinner John Degenkolb

I morgen er det hviledag, før de tøffe fjell etappene starter for fult på tirsdag 17 juli.

Mer av TDF på: https://www.letour.fr/en/stage-9

 

 

Kommentarer

kommentarer