Mark Cavendish KOMMER IKKE til Arctic Race

Håper ikke Cavendish melder forfall i siste liten, som han gjorde i 2017.

Så ble det som vi fryktet, Cavendish stiller ikke på startstreken denne gangen heller. Greit at han har vært skadet/syk de siste 2 mnd. men dette var han nok klar over også før siste påmelding til Arctic Race. En annen sak er det at organisasjonen for rittet bare noen dager i forveien går ut i flere pressemeldinger og programmerer hans deltagelse, er dette en bevist strategi?

Cavendish er jo en av sykkelsportens største profiler, og er den med nest flest etappeseiere i Tour de France. Derfor er det jo et meget godt pr. fremstøt og annonsere Gavendish som deltager, spesielt da verken Kristoff eller Boasson Hagen stiller. Tror daglig leder i Arctic Race of Norway Knut-Eirik Dybdal bør ha bedre kontroll ved en senere anledning.

Men det stiller en rekke profiler og gode sykkelryttere på startstreken i dag. Synd, det hadde vært kult å kjøre rundt med Cav i Norge, sier Dimension Data-sportsdirektør Gino Van Oudenhove. Bernie Eisel, Connor Swift, Jacques Janse van Rensburg, Kent Main og Mekseb Debesay blir Dimension Datas representanter i rittet, hvorfor ikke Boasson Hagen stiller er bare å spekulere i, han burde absolutt vært på plass melder Thor Hushovd som er rittets ambassadør.

Fjorårsvinner Dylan Teuns stiller ikke for BMC, men laget stiller med et sterkt mannskap og vil forsøke å hjelpe sterke Damiano Caruso til sammenlagtseier. Med seg på laget har har han ryttere som Alberto Bettiol, Nicolas Roche, Michael Schär og Danilo Wyss.

Han får sterk konkurranse fra et sterk Astana-lag, med blant annet Jakob Fuglsang, Tanel Kangert og Jesper Hansen.

Fransk Tour-helt kommer

Team Fortuneo Samsic kommer med Warren Barguil, som vant to etapper og klatretrøyen i fjorårets Tour de France, og Sindre Lunke er blant franskmannens hjelpere. Wanty Groupe Gobert stiller med Odd Christian Eiking og svært lovende Guillaume Martin, så det er sterkt felt som skal kjempe om heder og ærer i nord.

En av dem som helt sikkert ønsker å slå dem alle er Nord-Norges egen August Jensen, som i fjor syklet inn til en sterk andreplass. Men Cavendish og Jensen får hard konkurranse, for også Christophe Laporte og Andrea Pasqualon stiller til start.

Thor Hushovd, også han tidligere verdensmester, håper også de norske rytterne Sondre Holst Enger og Herman Dahl kan yppe seg. – Alle disse vil helt sikker ha et ønske å ta skalpen til Cavendish under årets ritt, sier Hushovd. Alt tyder på at verken Alexander Kristoff eller Edvald Boasson Hagen blir å finne på startstreken.

Flere profiler

Det blir uansett hard kamp om etappeseirene da også vinneren av klatretrøya i fjorårets Tour de France, Warren Barguil, stiller til start sammen med Guillaume Martin og Omar Fraile. Sistnevnte ble kåret til «king of the mountains» i årets Vuelta a España.

Det gjør også rytteren mange kaller for «den nye Peter Sagan», nederlandske Mathieu van der Poel. Han har de siste årene dominert i Cyclocross, en form for offroad-sykling, og ble verdensmester i grenen i 2015. Mange mener van der Poel er den nye Peter Sagan, og den første etappen inn til Kirkenes er som skreddersydd for ryttere med hans kvaliteter, sier Hushovd.Første etappe av verdens nordligste profesjonelle sykkelritt starter i Vadsø torsdag. Rittet avsluttes i Alta søndag 19. august.

Kommentarer

kommentarer