Arctic Race siste etappe, Marcus Hoelgaard nr. 2 sammenlagt

Ikke Norsk i dag heller, men vi fikk andre plass med Sondre Holst Enger.

Dagens etappe var den korteste og enkleste etappen under årets Arctic Race 2018. Noe et samlet felt på oppløpet var et godt bevis på.  Sondre Holst Enger lå i en meget god posisjon på oppløpet men kom litt bakpå de siste 100 meterne og Van Der Poel vant som han ville, dette er en rytter vi får høre mye fra i årene som kommer. En oppløftende andre plass til Holst Enger.

Etter tre strålende etapper lå Markus Hoelgaard an til karrierens kanskje største prestasjon foran den siste etappen av det norske etapperittet. Hoelgaard lå kun 7. sekunder bak sammenlagtleder Sergei Chernetski (Astana) i sammendraget, mens ett sekund bak ham lå Colin Joyce (Rally Cycling). Det ble også plasseringen i mål, men da hadde sekundene økt til 11, et sekund foran Colin Joyce på tredje plass. Joker Icopal sendte Kristoffer Skjerping i brudd, dette for å forsvare Hoelgaards plassering. Inn i den avsluttende bakken opp til målstreken i Alta lå han trygt plassert i feltet og trillet over streken på samme tid som Chernetski.

Vekslende vær under etappen, men i Alta lysnet det opp, og det var imponerende masse publikum rundt løypa. Årets Arctic Race of Norway må nok en gang få karakteren meget godt gjennomført. Det som vi mener er synd er at Norges to beste syklister ikke stiller til start på Norges største sykkelarrangement. Dette burde være obligatorisk, rette og slett for å vise verden at et internasjonalt sykkelritt i Norge er absolutt berettige, å da må alle våre beste syklister bidra.

Tilbakelagt distanse totalt : 718.5 km