Når det ikke ble Stake Laengen, var det helt topp med Valverde

Sykkel VM siste dag ble en fantastisk opplevelse fra start til mål.

Fantastisk flott vær med sol fra skyfri himmel, 100.000 vis av publikum rundt hele den 23 km lange løypa, gjorde dette til en av de største VM opplevelsene så langt. Faktisk vil jeg påstå at det overgikk VM i Bergen.

Vegard Stake Laengen måtte slippe før den siste bakken, men gjorde en fantastisk innsats.

På herrenes fellesstart var det atter en gang en Nordmann som var med og «prege» rittet. Helt til det gjensto 1. liten runde var det Vegard Stake Laengen som lå i en gruppe på 4 ryttere helt til det gjensto ca. 1 runde, da ble de kjørt inn av hovedfeltet, å det skilte seg da ut en trio med Valverde som en av disse. Men før det hadde også en annen Nordmann begynt og røre på seg, sakte men sikkert syklet Odd Christian Eiking seg opp i hovedfeltet. Han ble til slutt nr. 30. Carl Fredrik Hagen var uheldig og punkterte vel 1. runde før mål, er sikker på at hadde ikke denne punkteringen kommet ville han kommet inn på en bedre plassering. . Vegard Stake Laengen ble nr. 43.

38 år gamle Valverde fortjente å vinne denne VM medaljen, etter og ha vært blant de tre beste i flere tidligere VM. Måten han gjorde dette på står det virkelig respekt av, etter å ha vært ganske anonym gjennom mesteparten av rittet, kom han i posisjon i forkant av siste runde. Ingen klarte og følge Valverde på slutten, han var sykkelrytteren med mest krefter når oppløpet kom. Han er absolutt ingen topp spurter men i dag var det kreftene som avgjorde.

Valverde på tur opp og frem.

Ingen savnet Alexander Kristoff i dette VM, selv om han kunne bidratt i en hjelperytter rolle. Den andre toppsyklisten i Norge Edvald Boasson Hagen var atter en gang en stor skuffelse, måtte slippe når det gjensto 2 runder. Lurer på om Edvald nå går i tenkeboksen for videre satsning som toppsyklist, han har i allefall en stor jobb og gjøre for å komme i posisjon igjen. Vegard Stake Laengen var dagens store overraskelse (ikke for oss, for vi hadde tippet Vegard som den beste Norske rytteren) men det var nok mange som ikke hadde regnet med han. Jeg gratulerer Vegard som VM’s mest aktive rytter. Men vi setter også et stort pluss ved Carl Fredrik Hagen og Odd Cristian Eiking.

Eiking syklet meget bra og ble til slutt vår beste rytter, en meget god klatrer.

Danske Michael Valgren kom alene i tet inn i den 2,8 kilometer lange bakken, men ble etter vert innkjørt av en gruppe med Romain Bardet (Frankrike), Michael Woods (Canada), Alejandro Valverde (Spania) og Gianni Moscon (Italia).I de bratteste partiene mot toppen måtte Moscon slippe og over toppen var det dermed Bardet, Valverde og Woods som satte utfor ned mot Innsbruck sentrum. Vi så alle hvordan det endte. Vår gode venn fra Hellas, Stylianos Farantakis måtte beklageligvis bryte.

Tekst: Fritjof Iversen, Foto: Terje Kjølseth, Lars Farinha og F. Iversen

For mer info gå inn på: www.innsbruck-tirol2018.com 

Kommentarer

kommentarer