Tour de France med start i Danmark 2021

«Touren» starter i Danmark 2021.

Dette er ingen spøk det er faktisk sant. Danmark har klart det igjen. Vi vet at Arctic Race i flere år har jobbet for å få en Tour de France start i Norge, dette må de nok nå vente på i enda noen år. Dette kommer til og bli en sykkelfest av dimensjoner, med første etappe lagt til København. Vi forventer opp mot 1 mill. tilskuere sier Dansk TV2. At det blir 1000 vis av Nordmenn som reiser over kjølen er det ingen tvil om, bare å bestille hotell allerede nå.

Danskene jubler, hvem husker ikke VM tempoen i København 2011, en kjempe suksess, som vi er overbevist om vil bli toppet av dette. At vi får verdens største sykkel sport arrangement til Danmark og København er ikke mindre en fantastisk, sier initiativtaker Joachim Andersen, her vil verdens beste syklister møte en av verdens største og beste sykkelbyer, det er vel ingen «stor» byer i verden som kan vise til flere syklister en akkurat København.

Spektakulært og krevende på dag to. Det knytter seg nok mest spenning til etappen mellom Roskilde og Vejle.

Passeringen av Storebæltsbroen byr selvsagt på spektakulære TV-bilder, men også på et 18 kilometer langt parti med gode muligheter for sidevindskjøring. Under pressemøtet påpekte også Tour de France-direktør Christian Prudhomme, at målgang i Nyborg ble valgt med omhu.

I et sportslig perspektiv er det viktig å ha målgang så tett på broen som mulig, begrunner franskmannen om hvorfor det var viktig å stanse i Nyborg i stedet for å sykle hele veien inn til Odense. Blant annet for at sidevindskjøringen skal få så mye effekt på hovedfeltet som mulig.

Dette blir absolutt ingen «gratis» affære, vi snakker om over 90 millioner, for og få dette til, kunne Københavns ordfører fortelle. (vi oppdaterer saken)

Kommentarer

kommentarer