Milano – San Remo, kan Kristoff vinne som han gjorde 2014?

Årets første vårklassiker Milano SanRemo sykles lørdag 23 mars.

Av Norske sykkelryttere stiller følgende på startstreken: Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Amund Grøndahl Jansen og Edvald Boasson Hagen. Det er ikke bekreftet at Edvald stiller til start, men han «sto av» Paris – Nice med det som utgangspunkt at han skulle «lade opp» til årets Milano – SanRemo. Da er det bekreftet at Boasson Hagen ikke stiller til start, det gjør derimot Sondre Holst Enger (ICA)

Milano-Sanremo går på en klassisk rute mellom Milan til Riviera di Ponente, å har gjort det de siste 105 år, Via Pavia, Ovada, Passo del Turchino, så ned mot Genoa Voltri.

Herfra går ruten mot vest, som passerer gjennom Varazze, Savona, Albenga, Imperia og San Lorenzo al Mare, etter den klassiske sekvensen Capi (Capo Mele, Capo Cervo og Capo Berta),

Cipressa er litt over 5,6 km lang med en stigning på 4,1%. Nedstigningen som tilbake til SS 1 Aurelia Road er en svært teknisk nedstigning .

Dette er et 291 km ritt. De sier det er det enkleste monumentet å kjøre, men det vanskeligste å vinne. Det er ikke så mange taktikker involvert og man vinner sjelden ved å angripe hvor som helst, men på Poggio, utenfor Poggio eller i sprinten. Det er meldt om flotte forhold, sol, lite vind og 15-20 grader. Så dette kan bli en rekordrask sykkelopplevelse. Hele rittet kan du se på Eurosport.

De norske : 

  • Amund Grøndahl Jansen (Nor)
  • Sondre Holst Enger (Nor)???
  • Alexander Kristoff (Nor)
  • Sven Erik Bystrøm (Nor)

Hva med Peter Sagan ?  Den 4 ganger verdensmesteren bekreftet at han begynner å komme i form etter sykdom og etter deltagelse i Tirreno-Adriatico, og ser ut til å ville revansjere for å tape for Michal Kwiatkowski i 2017 og 6 plass i fjorårets ritt. Eller Alexander Kristoff som ble nr. 4 i 2018 og vant her i 2014.

Resultatene 2018 :

RACE RESULTS

1 NIBALI Vincenzo BAHRAIN – MERIDA 7H18’43”
2 EWAN Caleb MITCHELTON – SCOTT 0’00”
3 DEMARE Arnaud GROUPAMA – FDJ 0’00”
4 KRISTOFF Alexander UAE TEAM EMIRATES 0’00”
5 ROELANDTS Jurgen BMC RACING TEAM 0’00”
6 SAGAN Peter BORA – HANSGROHE 0’00”
7 MATTHEWS Michael TEAM SUNWEB 0’00”
8 NIELSEN Magnus Cort ASTANA PRO TEAM 0’00”

 

Kommentarer

kommentarer