Norsk sykkelsport på topp i Europa

Det «gror» fantastisk godt i Norsk sykkelsport for tiden. 

Sykkelsporten har vært i medias søkelys gjennom mange år, det har vært opp og nedturer, dopingrykter og økonomisk bakrus. Men ingen kan ta fra det faktum at det har blitt jobbet meget godt i det Norske sykkelmiljøet. Vi har gjennom de siste 10 årene hatt noen fantastiske proffteam som har jobbet seriøst og strukturert i samarbeid med de mange sykkelklubbene rundt om i landet. Dette har gitt seg utslag i en spesielt stor bredde innen norsk sykkelsport. Men det er ikke bare i sykkelklubbene det jobbes seriøst og målbevist, vi må også berømme de mange idrettsgymnasene rundt om i landet, sykkel har her en meget sterk forankring.

Leknessund U23

Siste helg hadde vi en fantastisk opplevelse med Alexander Kristoff på topp i Gent-Wevelgen, en utrolig sterk prestasjon, men Kristoff var ikke alene om å levere gode resultater denne helgen, vi må berømme Amund Grøndahl Jansen for hans meget sterke prestasjon i samme ritt. I tillegg hadde vi Ole Forfang (Joker) som ble sammenlagtvinner i Tour de Normandie, Trond Håkon Trondsen tok en etappeseier og ble nr. 3 sammenlagt. Dette er et ritt norske ryttere har hatt tradisjon for å gjøre det bra i opp gjennom årene. Andreas Leknessund ble nr. 2 i Gent- Wevlegems U23-klasse, en meget sterk prestasjon, da vi alle vet at U-23 er klassen det stases meget sterkt på internasjonalt. Gøy at Leknessund også kommer fra Tromsø. Endelig har vi fått en klatrer i Norge, Odd Christian Eikings prestasjon under Volta a Catalunya med en sterk 15 plass sammenlagt står det virkelig respekt av. Her var de største klatrerne i verden på plass og Eiking klarte seg med bravur. Sålangt har det vel kun vært Vegard Stake Laengen som har hevdet seg som en brukbar klatrer, nå ser det ut for at vi får enda en som kanskje om noen år kan hevde seg helt i toppen på store etapperitt.

Photo by Tim de Waele/Getty Images

Det skal bli spennende og følge de nevnte utøverne utover i sesongen, tror nok at Kristoff har lagt inn en god søknad i laget om å få sykle fritt på de neste klassikerne, opptrekker rollen blir nok overtatt av en annen i laget.

De neste stor rittene i april kommer på løpende bånd:

7. april: Flandern Rundt, 10. april: GP Scheldeprijs, 14. april: Paris-Roubaix, 17. april: Brabantse Pijl, 21. april: Amstel Gold Race, 24. april: La Fleche Wallone, 28. april: Liege-Bastogne-Liege.

 

Kommentarer

kommentarer