Tour de France 2019, kan Kristoff klare en etappeseier også i år?

6. juli starter sommerens store TV begivenhet, faktum er at tusenvis av mennesker sitter klistret til TV apparatet hele juli måned

Tro det eller ei, de som ikke er på plass i Frankrike under denne årets store sykkelbegivenhet, ja, de ser dette på TV, eller de tar det opp og ser på dette senere samme dag. Utrolig, i alle fall for oss nordmenn, å bruke feriemåneden til og se på et skarve sykkelritt. Riktignok så er de fleste av verdens beste syklister på plass. Vi har også med noen, hvem? Vi vet at Amund Grøndahl Jansen fra Jumbo Visma er tatt ut, ikke fått bekreftet at Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er med, men de er helt sikkert med., De andre er heller usikre, vi kommer tilbake med navnene på disse etter hvert som de er klare. Ifølge Kaggestad så kan det bli rekordmange Nordmenn med i årets tour, han tipper opp mot 6 ryttere, det tar vi med en klype salt. Men får vi med 4-5 ryttere så tangerer vi tidligere deltager rekord. Tror at Vegard Stake Laengen kommer med. Men er dette årsaken til at vi «benker» oss foran TV’en hele juli måneden?

Følgende ryttere stiller fra Norge i årets Tour de France:

Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Amund Grøndahl Jensen, Vegard Stake Laengen, Sven Erik Bystrøm og Odd Christian Eiking. Bare å begynne og glede seg.

Men igjen, hva er årsaken til at så mange midt på sommeren prioriterer dette, fremfor en sommerferie med kone, venner eller familien. Vi vet ikke hva dette skyldes, men har noen teorier. Tour de France har siden opprinnelsen i 1903 vært det optimale på det ekstreme innen sport, dette med og være best under ofte svært varierende forhold, etter å ha sittet på sykkelen i over 20 dager, det med å bære ledertrøya hver eneste dag, med konkurrentene (lagene) halsende etter for å ta denne trøya. I tillegg er dette en idrettskonkurranse over totalt 21 etapper, mange av etappene på over 20 mil hver dag, med en gjennomsnittshastighet på ca. 40 km i timen i vekslende terreng. Vi snakker om den ultimate idrettsprestasjonen, ingen annen idrett kan vise til lignende, Tour de Ski blir som en lilleputt å regne i forhold. I tillegg så konkurreres det under sterkt varierende forhold, den ene dagen er vi på pluss 20 grader og sol den andre er vi på 2000 meter høyde i regn og sludd. Dette er fascinerende og noe vi nordmenn er svært så interessert i. At vi da også har noen nordmenn med som kan ta en etappe seier i ny og ned er bare med på og «krydre» det hele.

I årets Tour de France blir det spesielt tøft, med hele 5 kuperte fjell etapper og totalt 7. fjell etapper (Ekstreme fjelletapper) totalt 12 av 21 etapper med fordel for de som er gode klatrere. Ikke akkurat noen sammenlagtseier til Norge med dette altså. Men vi har noe flotte etapper å kunne ta en seier på, kanskje vinner Alexander Kristoff siste etappe som han gjorde i 2018.  Edvald er i meget god slag. Skal jeg tippe en sammenlagtvinner så må de bli vår Danske venn Jakob Fuglsang som virkelig sykler godt om dagen, med Chris Froome og kanskje Geraint Thomas ute av TDF så er mulighetene store for Astana rytteren som har et meget godt team som kan hjelpe han til denne seieren i Paris.

  • 7 flat stages
  • 5 hilly stages
  • 7 mountain stages and 5 mountain-top finishes (La Planche des Belles Filles, Tourmalet, Foix Prat d’Albis, Tignes, Val Thorens)
  • 1 individual time-trial stage
  • 1 team time-trial stage
  • 2 rest days

Obs, Obs som de senere år vil vi også i år ha en Facebook konkurranse med flotte premier fra Tissot. Følg med—

Siste 19/6 : Wanty-Goubert kunngjorde onsdag at Odd Christian Eiking (24) blir blant lagets ryttere i Tour de France.

 

Dato LINK TIL ETAPPENE TYPE
Lørdag, 6. juli Etappe 1 194,5 km BRUXELLES > BRUSSEL  Flat
Søndag, 7. juli Etappe 2 27,6 km BRUXELLES PALAIS ROYAL > BRUSSEL ATOMIUM  Team Time-Trial
Mandag, 8. juli Etappe 3 215 km BINCHE > ÉPERNAY  Hilly
Tirsdag, 9. juli Etappe 4 213,5 km REIMS > NANCY  Flat
Onsdag, 10. juli Etappe 5 175,5 km SAINT-DIÉ-DES-VOSGES > COLMAR  Hilly
Torsdag, 11. juli Etappe 6 160,5 km MULHOUSE > LA PLANCHE DES BELLES FILLES  Mountain
Friday, 12. juli Etappe 7 230 km BELFORT > CHALON-SUR-SAÔNE  Flat
Lørdag, 13. juli Etappe 8 200 km MÂCON > SAINT-ÉTIENNE  Hilly
Søndag, 14. juli Etappe 9 170,5 km SAINT-ÉTIENNE > BRIOUDE  Hilly
Mandag, 15. juli Etappe 10 217,5 km SAINT-FLOUR > ALBI  Flat
Tirsdag, 16. juli REST  ALBI  Rest Day
Onsdag, 17. juli Etappe 11 167 km ALBI > TOULOUSE  Flat
Torsdag, 18. juli Etappe 12 209,5 km TOULOUSE > BAGNÈRES-DE-BIGORRE  Mountain
Friday, 19. juli Etappe 13 27,2 km PAU > PAU  Individual time-trial
Lørdag, 20. juli Etappe 14 117,5 km TARBES > TOURMALET BARÈGES  Mountain
Søndag, 21. juli Etappe 15 185 km LIMOUX > FOIX PRAT D’ALBIS  Mountain
Mandag, 22. juli REST  NÎMES  Rest Day
Tirsdag, 23. juli Etappe 16 177 km NÎMES > NÎMES  Flat
Onsdag, 24. juli Etappe 17 200 km PONT DU GARD > GAP  Hilly
Torsdag, 25. juli Etappe 18 208 km EMBRUN > VALLOIRE  Mountain
Friday, 26. juli Etappe 19 126,5 km SAINT-JEAN-DE-MAURIENNE > TIGNES  Mountain
Lørdag, 27. juli Etappe 20 130 km ALBERTVILLE > VAL THORENS  Mountain
Søndag, 28. juli Etappe 21 128 km RAMBOUILLET > PARIS CHAMPS-ÉLYSÉES  Flat

Teams

https://www.letour.fr/en

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer