Edvald fikk det bruddet han gjerne ville ha

Etappe 17 av årets Tour de France ble dominert av hele 3 nordmenn, men det ville seg ikke helt.

Det ble ganske tidlig på etappen et brudd på hele 34 ryttere, her satt det med hele 3 norske ryttere. Edvald fikk det som han ville, var en av de tre, i tillegg til Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm. Det ble syklet meget tøft og det var støting hele tiden, med ca. 25 km igjen ble gruppa delt, da Italienske Tretin tok føringen i en11-manns gruppe som opparbeidet seg fort et godt forsprang; i gruppa var Van Avermaet, Trentin, Izagirre, Preichon, King, Skujins, Gougeard, Oss, Asgreen, Scully og Stake Laengen. Avstanden vokste fort til de andre bak og var på 25 sekunder. Flere prøvde å stikke av før bakken, men forsøkene til King og Asgreen ble nøytralisert. I bakken var det klart at Stake Laengen ikke hadde mer å gi, og han endte til slutt som nr. 13. Bystrøm og Boasson Hagen havnet i den siste gruppa. Edvald syklet godt og klarte til slutt å kjøre inn Laengen og endte på plassen foran, en 12 plass. Bystrøm kom over 2 min. bak vinneren.

Ca. 2.5 km før mål stakk Trentin og ingen klarte og følge, han vant med hele 37 sekunder.

Results: 17.stage FirstCycling.com

I morgen blir det igjen en tøff fjell etappe. Første dag i Alpene, å nå skal det gjennom de neste 3 dagene avgjøres hvem som går seirende ut av årets Tour de France. Vi holder en knapp på Geraint Thomas, selv om han ikke virker like solid som tidligere. Men vi skal ikke avskrive Julian Alaphilippe.

Kommentarer

kommentarer