Tobias Foss helt til topps på ungdommens «tour de france»

I den 56. utgaven av Tour de l’Avenir – «ungdommens Tour de France» – sto endelig en nordmann øverst på pallen.

Ikke siden 1979 og 1988 sto vi på pallen ved henholdsvis Jostein Wilmann og Olaf Lurvik. Det ble et U23-ritt i 2007, siden da er det Vegard Stake Laengens fjerdeplass i 2011 som er den beste sammenlagtplasseringen for en norsk rytter.

De seneste årene har Stig Kristiansen stødig ledet det norske U23-landslaget til flere suksesser i det prestisjefylte Nations Cup-rittet. Midlertidige opphold i gul trøye og etappeseire har det blitt nok av, men den helt store sammenlagtsuksessen har det aldri blitt. Før i dag.

Kristiansen har langt fartstid i norsk sykkelsport, med flere NM-gull på tempo og lagtempo på 90-tallet, samt VM-bronse på lagtempo i 1991. Han var også proff i danske Accept Card.

Høsten 2012 overtok Stig rollen som landslagssjef etter Steffen Kjærgaard. Under hans tid tok Norge seks VM-medaljer, deriblant to U23-gull, med Sven Erik Bystrøm i 2014 i Ponferrada og Kristoffer Halvorsen i Doha 2016.

Nå skal det sies at vi har hatt en egen evne til å gjøre det veldig bra i U 23 klassen, talentene har vært mange og gode. Bare så synd at de har sluknet litt etter hvert som de har kommet over i senior klassen. Eller for å si det mer presist, gutta har holdt nivået men har ikke forbedret seg til senior nivå. Kanskje kan Stig Kristiansen nå få denne klassen opp på et enda høyere nivå. Ikke tvil om at med den formen Tobias Foss nå viser så er han en medalje kandidat til U 23 VM i Yorkshire England. Så er det proffliv i Jumbo-Visma.

Vi gratulerer Uno-X teamet med en meget god laginnsats, både her og i flere andre ritt under året.

Kommentarer

kommentarer