Carl Fredrik Hagen måtte gi fra seg to plasser i sammendraget

Denne monster etappen opp Los Machucos krevde absolutt sin mann, med stigning på opp mot 25%.

Det sier litt om nivåforskjellen på en som kan klatre og en som ikke kan det, eller har anlegget for det, det er vinn eller forsvinn i sykkelsporten. Forskjellen mellom C. F. Hagen og Boasson Hagen var på hele 24 min. det er mye. For oss nordmenn har vi vært velsignet med noen gode spurtere og dermed enkle etappevinnere, å det har vært flott. Men jeg må innrømme at savnet etter en sammenlagt rytter å en som kan klatre har vært stort. Nå ser vi en helt annen dimensjon i det å ha en sammenlagtrytter som også er en god klatrer. Enda mangler Carl Fredrik Hagen det lille ekstra som skal til for at han skal være helt der oppe, blant topp fem. Han kjempet tappert på dagens siste «monster» stigning på litt over 6 km og opp mot 25% stigning på det verste, han kom inn som  nr. 19. Han tapte kun 2 min. og 28 sek. til vinneren, men samtidig tapte han 2 plasser i sammendraget, å ligger nå som nr. 8. Jeg må innrømme at jeg gleder meg til den dagen han tar en etappeseier, for det kan komme fortere en vi aner.

Ellers var det den talentfulle og unge Slovenske syklisten Tadej Pogacar UAE som vant dagens etappe på en imponerende måte etter å ha spurtslått Primoz Roglic Team Jumbo – Visma.

Morgendagens etappe 188 km lange flate etappe vil igjen gi mulighet for Edvald Boasson Hagen og de andre spurterne. Så er vi spent på hvordan C. F. Hagen vil takle denne etappen.

2019 Vuelta a España

13.Stage, provided by

Kommentarer

kommentarer